Je bekijkt nu Boekentip: De verwoestende puppy

Boekentip: De verwoestende puppy

Wie de blogs over de Silvester boeken heeft gelezen en enthousiast is over deze serie, moet zeker even verder lezen. Willeke Brouwer is namelijk een nieuwe serie gestart: ‘Lotte laat maar’. Wederom een graphic novel, maar dit keer over het leven van Lotte. ‘De verwoestende puppy’ is deel één in deze serie. Lees snel verder om meer te weten te komen.

De verwoestende puppy
Lotte woont samen met haar moeder, broer Max en broertje Daan in een huis. Haar vader is  twee jaar geleden overleden en zo lang heeft ze er ook wel aan moeten wennen dat hij er niet meer is.

Ondanks dat Daan van drie jaar best irritant kan zijn, vindt Lotte dat ze het goed hebben met zijn drieën. Het is dan ook een grote schok voor Lotte als haar moeder vertelt dat ze iemand heeft gevonden die ze leuk vindt. Naast dat ze niet weet welke rugzak ze voor de brugklas moet kiezen, Lotte haar beste vriendin een super leven lijkt te hebben en ze stiekem een oogje heeft op Aron, moet ze ook nog nadenken wat ze van de nieuwe vriend van haar moeder vindt.

Lotte weigert dan ook Bart te ontmoeten. Totdat ze een mooie deal bedenkt. Lotte wil Bart ontmoeten, maar dan wil ze haar langverwachte puppy. Zo’n puppy lijkt heel schattig, maar moet ook nog behoorlijk opgevoed worden. Zal het Lotte lukken om haar puppy in het gareel te houden? Hoe zal de ontmoeting zijn met Bart?

Mijn mening
Net als de Silvester boeken, ben ik over deze serie ook dol enthousiast. Het is erg leuk dat je nu ook het leven van een meisje kan volgen.

Willeke Brouwer is er wederom in geslaagd om een toegankelijk boek voor tieners te schrijven. Tienermeiden zullen zich zeker herkennen in de dilemma’s van Lotte.

Ook het verhaal van ‘De verwoestende puppy’ wordt ondersteund met hilarische en beeldende zwart-wit tekeningen. Ideaal dus voor kinderen die al snel gedemotiveerd raken bij het zien van een dik boek of veel letters op een bladzijde.

Aan het eind van het boek is Willeke zelf nog aan het woord, waarin ze al een tipje van de sluier oplicht wat je in deel 2 van deze serie kan verwachten. Ik ben heel benieuwd.

Klik hier om het boek te bestellen of voor meer informatie. 

De verwoestende puppy
Auteur: Willeke Brouwer
Illustrator: Willeke Brouwer
Uitgever: Callenbach
Prijs: €14,99

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie