Je bekijkt nu Boekentip: Spekkie en Sproet zelf lees boek

Boekentip: Spekkie en Sproet zelf lees boek

Ben je fan van de Spekkie en Sproet serie? Dan word je zeker blij van het boek ‘Spekkie en Sproet zelf lees boek’. Maar liefst drie verhalen in één boek. Een nieuw verhaal en twee oude bekende. Het bijzondere is dat de al eerder verschenen verhalen in dit boek speciaal zijn herschreven zodat je ze vanaf AVI E4 al helemaal zelf kan lezen. Ben je benieuwd naar welke verhalen? Lees dan snel dit blog.

Spekkie en Sproet zelf lees boek
Het boek bevat drie verhalen. Er wordt gestart met het nieuwe verhaal.

Een vreemde zaak
Bij een oude dame worden allemaal mooie spullen gestolen. Hoewel Nelson, de neef van Spekkie, als agent op de zaak wordt gezegd, speurt hij niet alleen. Spekkie en Sproet speuren net zo hard mee. Ze zoeken naar afdrukken en praten met het personeel. Dat wordt niet door iedereen gewaardeerd. Zo komen ze echter wel tot het oplossen van de zaak.

De man met de hoed
Spekkie en Sproet mogen alleen met de trein naar oma reizen. In de trein doet de koffieverkoper Mario heel onvriendelijk en een man met een zwarte hoed gedraagt zich raar. Hij heeft opeens zo’n haast dat hij zijn koffertje vergeet mee te nemen. Als Mario doet alsof het zijn koffertje is en Sproet een foto in de krant ziet staan, wordt de treinreis onverwachts nog spannender dan ze dachten.

De verdwenen spekkies
Dat Spekkie haar spekkies verdwenen zijn is natuurlijk een ramp. Ook de mobiel van de juf is opeens van haar bureau verdwenen. Spekkie en Sproet zouden geen speurders zijn als ze niet gelijk op onderzoek uitgingen. Ze vinden voetafdrukken en die lijken wel erg veel op de laarzen van de nieuwe buurman. Maar de dief lijkt minder schuldig dan ze denken.

Mijn mening
Als je weet dat iemand fan is van deze serie is het ‘Spekkie en Sproet zelf lees boek’ een heerlijke bundel om cadeau te doen. Maar liefst drie verhalen waarin er iets gebeurt waardoor Spekkie en Sproet op onderzoek uitgaan. Het blijft altijd weer een verrassing wat de oplossing is. Dat vind ik zo knap aan deze verhalen.

Het verhaal bestaat uit vlotte en korte zinnen. Speciaal geschreven voor kinderen die AVI E4 kunnen lezen. Er zit vaart in het verhaal en je blijft nieuwsgierig naar wat er in het volgende hoofdstuk komen gaat.

De boeken die ik gelezen heb van Spekkie en Sproet waren geïllustreerd met zwart-wit tekeningen. In deze bundel is gebruik gemaakt van kleurenillustraties. Dat maakt het verhaal nog meer aansprekend voor kinderen.

Er is een mooie verdeling tussen illustraties en tekst. De ene keer is het eerlijk verdeeld en de andere keer heeft de tekst wat meer de overhand. Overzichtelijk en goed vol te houden voor de beginnende lezer.

Drie heerlijke verhalen voor zowel jongens als meisjes die wel van een beetje spanning houden.

Spekkie en Sproet zelf lees boek
Auteur: Vivian den Hollander
Illustrator: Juliette de Wit
Uitgever: Ploegsma
Prijs: €14,99

BewarenBewaren

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie