Je bekijkt nu Boekentip: Het meisje dat nooit fouten maakte

Boekentip: Het meisje dat nooit fouten maakte

Nooit een fout maken. Zo op het eerste gezicht lijkt dat best fijn. Toch is dat ook niet alles. In het boek Het meisje dat nooit fouten maakte maak je kennis met Isabella en ontdek je of perfect zijn nou zo fijn is. Lees dit blog als je meer te weten wilt komen.

Het meisje dat nooit fouten maakte
Isabella lijkt een perfect meisje. Ze vergeet nooit iets. Haar hamster krijgt altijd zijn eten. De sokken die ze aanheeft horen bij elkaar. Ze kliedert nooit met brood smeren en doet op beide boterhammen evenveel beleg. Daarom noemt iedereen haar ‘het meisje dat nooit fouten maakt’.

Ook op school maakt Isabella nooit fouten. Tot op die ene vrijdag dat ze bijna een ei laat vallen. Gelukkig weet ze hem nog op te vangen, maar het bijna maken van een fout laat haar niet los. Ze maakt zich dan ook grote zorgen of ze wel zal winnen bij de talentenshow van die avond.

Haar optreden gaat niet zoals ze had verwacht: ze maakt een fout. Ze weet niet wat ze moet doen. Deze fout zorgt er wel voor dat ze beter slaapt dan ooit en dat de mensen haar weer gewoon Isabella noemen.

Mijn mening
Het boek behandelt een actueel onderwerp. Er zijn overal op de wereld kinderen, en ook volwassenen, die moeite hebben met fouten maken. Dit boek is dus altijd wel van toepassing.

Het is op een prettige en toegankelijke manier geschreven. Je krijgt een inkijkje in de belevingswereld van Isabella op een hele belangrijke dag voor haar. Ze ontdekt dat een fout maken helemaal niet erg is. Dat is iets wat van groot belang is voor kinderen om te weten. Fouten maken mag, want daar leer je alleen maar van.

Als kinderen dat weten en ze begrijpen dat ze zo ongeveer alles kunnen leren, maar dat het niet altijd zonder slag of stoot gaat, dan kunnen ze groeien. En dat is wat je als leerkracht/ouder graag wil. Dat je kind zich durft te ontwikkelen en zich niet laat tegenhouden door perfectionisme, maar dat ze ook genieten.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Het meisje dat nooit fouten maakte
Auteur: Mark Pett en Gary Rubinstein
Illustrator: Mark Pett
Uitgever: Bazalt
Prijs: €14,95

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. sara

    Voor het lesplan staat een foute link. De pagina is niet beschikbaar. Grt

    1. Hanneke Boxman

      Bedankt voor het doorgeven. De link is goed maar hij werkt niet. Ook de link die ze zelf aangeven op de site doet het niet. Even contact opnemen maar.

Geef een reactie