Je bekijkt nu Boekentip: Niks aan de hand

Boekentip: Niks aan de hand

Op zoek naar een origineel prentenboek? Lees dan deze blog over het prentenboek ‘Niks aan de hand’ van Corien Oranje. Dit kleurrijke prentenboek prikkelt ieders fantasie en is bij een hoop kringactiviteiten goed in te zetten!

Niks aan de hand
Een feestje is altijd leuk. Finn, Evi en papa zijn dan ook helemaal uitgelaten als ze een brief krijgen van opa. In die brief worden ze namelijk uitgenodigd voor de verjaardag van opa. Het belooft een mooi feest te worden.

De reis verloopt niet zoals gepland; de auto gaat kapot. Er zit niets anders op dan verder te lopen, dwars door het bos. Evi vindt dat heel spannend en Finn heeft ook zo zijn twijfels. Papa niet, want ze moeten naar opa zijn verjaardag. Niks aan de hand.

Papa loopt vrolijk door het bos en vertelt Evi en Finn dat er allerlei planten en dieren in het bos zijn. Finn ruikt, hoort en ziet intussen hele andere dingen. Dat is best wel spannend. Als hij het wil laten weten aan papa, wuift die het aan de kant: niks aan de hand. Maar is er echt niks aan de hand in het bos?

Niks aan de hand

In de praktijk
Het boek ‘Niks aan de hand’ is een rijk prentenboek. Tijdens het lezen kwamen er allerlei ideeën in mij op. Als het mijn fantasie prikkelt, dan zal het zeker ook de fantasie van de kinderen prikkelen. Hier volgen een aantal suggesties om het boek praktisch in te zetten.

  • Het verhaal begint met de brief van opa. Je kunt de kinderen zelf verjaardagsuitnodigingen laten maken. Deze moeten natuurlijk op de post worden gedaan en bezorgd worden. Hieraan kun je behoorlijk wat taal- en rekendoelen koppelen.
  • Ze krijgen pech met de auto. Je kunt de diepte ingaan door uit te zoeken wat voor pech je met een auto kan hebben. Of welke onderdelen een auto heeft. Ook zie je bij het bos verkeersborden hangen. Wat betekenen die eigenlijk? Kennen de kinderen er nog meer?
  • Finn hoort, ruikt en ziet van alles. Een mooie gelegenheid om allerlei activiteiten te bedenken waarbij de zintuigen centraal staan.
  • Ook het thema bang zijn komt in dit boek naar voren. Zijn de kinderen wel eens bang? Waarvoor? Wat doe je dan?
  • Ze lopen door het bos een bepaalde weg. Kunnen de kinderen er een plattegrond bij maken?
  • Uiteraard kun je ook aandacht besteden aan het bos zelf. Welke dieren leven er in het bos?

De kinderen zullen geen genoeg krijgen van het prentenboek. Op elke bladzijde valt weer iets nieuws te ontdekken.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Niks aan de hand
Auteurs: Corien Oranje
Illustrator: Tirza Beekhuis
Uitgever: Callenbach
Prijs: €14,99

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie