Je bekijkt nu Boekentip: Beer of geen beer (we gaan het zien)

Boekentip: Beer of geen beer (we gaan het zien)

Wat nou als je niet meer weet wat je bent? In het prentenboek ‘Beer of geen beer (we gaan het zien)’ gaat beer op zoek naar welk dier hij is. In deze blog vertel ik je graag maar over dit boek.

Beer of geen beer (we gaan het zien)
Beer weet niet meer wat hij is, maar dat wil hij wel gaan ontdekken. In het bos komt hij verschillende dieren tegen. Bij elk dier vraagt hij zich af of hij misschien ook dat dier is.

Zo probeert hij te vliegen als een vogel, eet hij gras net als een eland, probeert hij zo soepel te rennen als een vos en te klimmen als een eekhoorn. Maar elke keer weer komt hij tot de conclusie dat het niet het dier is wat hij is.

Hij is zo moe van al dat proberen en nadenken dat hij besluit om te gaan slapen. En dat is misschien nog wel het allerbeste idee om tot de ontdekking te komen wie hij is.

Mijn mening
Het prentenboek ‘Beer of geen beer (we gaan het zien)’ is allereerst een prachtig boek om naar te kijken. Het bestaat grotendeels uit tekeningen die de volledige pagina’s beslaan. De tekeningen geven een warme, gemoedelijke sfeer weer. Beer is zo’n lieve, warme zachte beer dat je als kind je eigen knuffel er wel bij moet pakken als dit boek aan je voorgelezen wordt.

Het verhaal is op rijm geschreven, waarin herhalingen voorkomen. Bijvoorbeeld het zinnetje uit de titel; we gaan het zien. Herkenbaar voor kinderen en ze zullen het al snel met je mee zeggen als het boek aan ze voorgelezen wordt.

Beer komt er in het verhaal achter dat hij niet alles kan wat andere dieren wel kunnen. Een mooi onderwerp om met de kinderen te bespreken. Laat de kinderen bedenken wat ze zelf goed kunnen. Ze ontdekken dat het niet bij iedereen hetzelfde is. Mooi om uit te leggen dat iedereen in de groep dus nodig is en ze elkaar kunnen helpen.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Beer of geen beer (we gaan het zien)
Auteur: Karl Newson
Illustrator: Anuska Allepuz
Uitgeverij: Gottmer
Prijs: €13,99

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie