Je bekijkt nu Boekentip: Het gekste paard van stal

Boekentip: Het gekste paard van stal

Dat in boeken alles kan bewijst het boek ‘Het gekste paard van stal’. Het is het eerste deel van de serie ‘Plotseling Pony’. Een boek waarin een pratende pony niet eens het meest gekke is. Nieuwsgierig? Lees deze blog om meer te weten te komen.

Het gekste paard van stal
Noor weet even niet wat haar overkomt als ze in haar trappenhuis een pony tegenkomt. Alsof dat allemaal nog niet vreemd genoeg is blijkt de pony ook nog te kunnen praten. Als klap op de vuurpijl verandert de pratende pony in een heel normaal meisje. Voordat Noor iets weet uit te brengen is het meisje er al vandoor.

Al snel komt Noor erachter dat het meisje Penny heet. Penny verandert voor een uurtje in een pony als ze gehinnik hoort en elke 15e tot 22e van de maand. Haar ouders zijn dan ook op zoek naar een stal voor Penny-pony. Dit mag echter niemand weten. Bij Noor is haar geheim veilig.

Noor bezoekt Penny zo vaak als ze kan. Ze ontdekt dat er iets niet pluis is met de stalmeid Ilona. Maar wat? Als ze een verdovingsmiddel ontdekt weet Noor zeker dat het springtoernooi geen eerlijke strijd zal worden.

Zal het Noor met Penny-pony lukken om haar te stoppen?

Mijn mening
Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Dit is zo’n verhaal waarbij je je fantasie de vrije loop kan laten. Gewoon lekker ontspannen lezen. Het boek bevat veel humor, onder andere door de zelfspot die Noor heeft.

Daarnaast is het boek een graphic novel. Op elke bladzijde staan diverse zwart-wit tekeningetjes die het verhaal extra kracht bijzetten. Ook de tekst zelf is heel divers weergegeven. Er worden verschillende lettertypes gebruikt, maar er wordt ook gespeeld met grootte. Tot slot worden sommige woorden ook uitgebeeld.

Paardenmeisjes vanaf een jaar of 8 zullen zeker van dit boek smullen en kunnen na het lezen van dit boek vast niet wachten op het tweede deel.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Het gekste paard van stal
Auteur: Patricia Schröder
Illustrator: Sabine Rothmund
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Prijs; €14,95

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie