Je bekijkt nu Boekentip: Kaat en Ko op zoek naar de schat

Boekentip: Kaat en Ko op zoek naar de schat

Vivian den Hollander schrijft meerdere series. Eén daarvan is de avi- serie van Kaat en Ko. Ik mocht het derde deel lezen: ‘Kaat en Ko op zoek naar de schat’. Een aantrekkelijk boek voor de lezers van begin groep 4.

Kaat en Ko op zoek naar de schat
Wat zou papa toch aan het maken zijn in de schuur? Kaat is ontzettend nieuwsgierig, maar het is nog geheim. Ze is morgen jarig en geeft dan haar feestje. Ze kan er haast niet van slapen.

De volgende dag is Kaat dolgelukkig. Ze droomt er namelijk van om piraat te worden en haar kinderfeestje is een piratenfeest. Met haar drie vrienden verkleed ze zich als piraat en dan kan de zoektocht naar de schat beginnen.

Ze volgen de route op de schatkaart. Zo komen ze langs vier plekken waar ze een opdracht moeten uitvoeren. Doen ze dit goed, dan vinden ze een letter. En die hebben ze nodig om de locatie van de schat te vinden. Dat lukt ook denken ze. Maar hoe diep ze ook graven, ze vinden niks. Waar is de schat? Graven ze wel op de goede plek?

Mijn mening
Ook deze keer is Vivian den Hollander er in geslaagd een vlot en herkenbaar verhaal te vertellen. Elk kind zal zich herkennen in het enthousiasme van Kaat en haar vrienden die op zoek gaan naar de schat.

Het eerste deel in de serie van Kaat en Ko begint op M3 niveau. Het tweede deel is geschreven voor E3. En het boek ‘Kaat en Ko op zoek naar de schat’ is op M4 niveau geschreven. Zo kan de beginnende lezer de serie blijven volgen op zijn eigen leesniveau.

Elke zin begint op een nieuwe regel. Voor de wat moeilijkere woorden wordt een groter lettertype gebruikt. Echter sommige woorden worden verdeeld in lettergrepen.

Daarbij bevat elke pagina een sprekende illustratie die het verhaal goed ondersteunt. Ze spreken aan omdat er gebruikt gemaakt wordt van heldere, vrolijke kleuren waardoor het verhaal nog meer gaat leven.

Leuk detail is dat je gedachten van de hond kunt lezen, waardoor er humor in het verhaal zit. Dat geeft net het beetje extra aan dit boek.

Kortom: een vrolijk en aansprekend boek waar zowel jongens als meisjes veel plezier aan zullen beleven.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Kaat en Ko op zoek naar de schat
Auteur: Vivian den Hollander
Illustrator: Saskia Halfmouw
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Prijs: €11,99

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie