Je bekijkt nu Boekentip: Kapitein Klungel

Boekentip: Kapitein Klungel

Yes! Het tweede deel in de serie van Cruiseschip De Cliffhanger is verschenen: ‘Kapitein Klungel’. In een eerder blog vertelde ik je al over deel één. Ook dit keer is er weer een mysterie om op te lossen. Benieuwd naar de inhoud van ‘Kapitein Klungel’? Lees dan snel verder.

Kapitein Klungel
Het personeel van De Cliffhanger is behoorlijk van zijn stuk als de kapitein aangeeft dat ze verplicht mee moeten doen met een wedstrijd. Welke Boot Moet Naar De Schroot? is een wedstrijd tussen twee cruiseschepen.De boot die verliest wordt vernietigd.

De Cliffhanger moet het opnemen tegen het mooiste en meest luxe schip dat er bestaat: De Goudvinger. Wie het eerst in Miami in de Dolfijnenbaai is aangekomen heeft kans om de wedstrijd te winnen. Ook de punten van de gasten en de kijkers thuis tellen mee. Dus alles moet perfect zijn en perfect verlopen.

Nog voordat de race begonnen is gaat er van alles mis bij De Cliffhanger. Alle kratten met boter storten op de kade kapot en tot overmaat van ramp glijdt de kapitein uit en breekt zijn been. Geen fijne start. Gelukkig weet de kapitein van De Goudvinger nog wel iemand die De Cliffhanger uit de brand kan helpen. Maar is dat wel zo aardig en sportief als het lijkt?

Farouk en Nina weten het zo net nog niet. Als de nieuwe kapitein herhaaldelijk de fout in gaat en ook nog eens de meest gevaarlijke route wil varen door de Bermuda Driehoek, gaan Farouk en Nina op onderzoek uit. Wie saboteert de boel? En zijn ze op tijd om De Cliffhanger de schroot te besparen?

Mijn mening
Meteen vanaf de start van het boek zit er actie in het verhaal. Zo word je als lezer het verhaal in gezogen en wil je ook weten hoe het verhaal verder gaat. Die actie en die spanning blijft tot het einde van het boek.

Wederom leer je over het leven op een cruiseschip en wat er allemaal aan boord kan zijn van zo’n schip. Heerlijk om als kind je daar een voorstelling van te maken.
Ook dit boek is een aanrader voor kinderen vanaf 7 jaar die graag een spannend boek krijgen voorgelezen. Kinderen vanaf AVI M6 kunnen zelf met het boek in een hoekje kruipen.

Een leuk detail vind ik dat er gebruikt wordt van alliteratie bij de namen. Voor- en achternaam beginnen met dezelfde letter, zoals: Petty Plank, Kapitein Koperwiek, Salto Sultan en natuurlijk de titel van het boek Kapitein Klungel.

Kortom: een vlot geschreven boek vol mysterie. Ik kan niet wachten op het derde deel.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Kapitein Klungel
Auteur: Corien Oranje
Illustrator: Saskia Pekelharing
Uitgever: Royal Jongbloed
Prijs: €9,95

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie