Je bekijkt nu Boekentip: Ik neem je mee

Boekentip: Ik neem je mee

Ben je op zoek naar een prentenboek waarbij je je ogen uitkijkt en je ook nog eens zelf het verhaal mag bedenken? Lees dan zeker dit blog over ‘Ik neem je mee’. 

Ik neem je mee
Er ligt een jongetje ziek in bed in een kleurloze kamer. Er komt een meisje binnen met een enorme stapel papier en een bekertje potloden. Het meisje heeft ook een ballon bij zich. Deze blaast ze op en bindt ze aan het bed vast.

Zodra ze begint te tekenen, komen haar tekeningen tot leven. Ook het zieke jongetje komt steeds meer tot bloei en begint mee te tekenen. Dat is het begin van een groot avontuur.

Dit prentenboek van groot formaat laat je je ogen uitkijken. Het boek is enorm kleurrijk en de meest exotische vogels en planten komen er in voor. Tussen al deze kleurenpracht word je ook meegenomen door een mooi wit winters landschap. Een mooie balans dus.

De illustraties zijn beeldend en geven een mooi verhaal weer. Wel op zo’n manier dat er genoeg ruimte is om je eigen fantasie de vrije loop te laten.

In de praktijk
Een tekstloos prentenboek geeft je veel mogelijkheden voor activiteiten. Ik wil je graag een paar ideeën geven.

  • Allereerst kun je de kinderen zelf het verhaal laten verwoorden. Laat ze bijvoorbeeld per bladzijde een zin bedenken. Misschien zijn er wel kinderen die de zin kunnen opschrijven. Op die manier schrijf je samen met de kinderen het verhaal.
  • Dit prentenboek geeft je veel stof om over te praten. Welke kleuren zien de kinderen? Welke dieren herkennen ze?
  • Stop halverwege het boek en laat de kinderen bedenken hoe het verder zou kunnen gaan. Je kunt ze dit zelf laten uittekenen, opschrijven of uitspelen.
  • Praat met de kinderen over de jongen die ziek in bed ligt. Hoe zou hij zich aan het begin van het verhaal voelen? En aan het eind? Hebben de kinderen zich wel eens zo gevoeld en wanneer dan?

Welke van deze ideeën ga jij doen met je kinderen?

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Ik neem je mee
Auteur: Linde Faas
Uitgeverij: Lemniscaat B.V.
Prijs: €14,95

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie