Je bekijkt nu Boekentip: Als het winter wordt

Boekentip: Als het winter wordt

Wat doen de dieren eigenlijk als de herfst is afgelopen en het winter wordt? In het boek ‘Als het winter wordt’ ontdek je op een interactieve manier het antwoord op deze vraag.

Als het winter wordt
Er ligt een dik pak sneeuw en de bomen zijn redelijk kaal, in de lucht zie je een zwerm kraaien. Waar gaan ze eigenlijk naar toe en waarom? Zo begint het mooie vormgegeven boek ‘Als het winter wordt’.

Op de tweede bladzijde volg je sporen in de sneeuw om zo zelf te ontdekken van welk dier ze zijn. Achter de flapjes vind je de antwoorden. Aan de binnenkant wordt extra informatie gegeven over het betreffende dier.

Op speelse en interactieve wijze krijg je informatie over hoe het de waterdieren vergaat in de winter en waarom het zo belangrijk is dat mensen voer neerleggen voor de vogels. Ook zie je hoe diverse dieren de winter doorkomen doordat je achter een flapje hun warme slaapplek ontdekt.

De gedetailleerde illustraties van het landschap en de dieren zorgen ervoor dat er een realistisch beeld wordt gevormd die goed aansluit bij de informatieve tekst. Het boek sluit af met alvast een klein doorkijkje naar de lente.

Mijn mening
Allereerst is het boek mooi vormgegeven. De dikke bladzijdes van karton en de stevige flapjes zorgen ervoor dat het een mooie uitstraling heeft en dat je niet bang hoeft te zijn dat de flapjes snel kapot zullen gaan door kinderhanden.

Het boek geeft ontzettend veel informatie over de dieren in de winter op een leuke, interactieve manier. Niet alleen door de tekst, maar ook de gedetailleerde tekeningen geven veel informaitie.

Door het flapjeselement houd je een soort spanning en wek je nieuwsgierigheid op bij de kinderen, waardoor ze enorm betrokken zullen zijn.

Het is ontzettend leuk om zelf op pad te gaan en te kijken of je dingen ontdekt die ook in het boek voorkomen. Misschien zien jullie wel sporen in de sneeuw? Of rijg samen een pindaketting en hang vetbolletjes op. Spotten jullie dezelfde vogels als die in het boek zijn beschreven?

Kortom: een mooi, stevig en interactief informatie boek, waar elke natuurliefhebber vanaf 4 jaar veel plezier aan zal beleven.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Als het winter wordt
Auteur: Thomas Muller
Uitgever: De Vier Windstreken
Prijs: €13,95

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie