Je bekijkt nu Boekentip: Het kerstklokje

Boekentip: Het kerstklokje

Ben je nog aan het nadenken op welke manier jij het kerstverhaal gaat vertellen aan de kinderen? Dan is ‘Het kerstklokje’ misschien wel wat voor jou. Lees dit blog om meer te weten te komen.

Het kerstklokje
Rachel woont samen met haar vader, die schaapherder is, in Bethlehem. Op een dag vindt ze bij een herberg een zilveren klokje. De blinde Ruth vertelt haar dat het een speciaal klokje is. Rachel mag het van haar houden, maar ze zegt erbij dat als er iets bijzonders gebeurt ze het klokje graag wil weggeven.

Rachel wil graag weten wanneer het dan gebeurt en wat er dan gebeurt. Maar dat weet niemand. Ze neemt het klokje mee naar huis en verstopt het in haar bed.

Op een nacht als de vader van Rachel weer op de schapen past verschijnen er engelen aan de hemel. Jezus, de zoon van God, is geboren. Nadat de herders hebben besloten hem een lammetje als geschenk te geven, wordt Rachel wakker gemaakt en mag ook zij het kindje bezoeken. Rachel weet meteen wat ze mee moet nemen als geschenk.

Het klokje wordt om de hals van het lammetje gebonden en als geschenk bij Maria en Jozef gebracht. Toen het lammetje ging lopen hoorde je een zacht geklingel. Dit zou Rachel nooit vergeten, net zoals wij nooit vergeten dat Jezus die nacht is geboren.

Mijn mening
Als je het boek ‘Het kerstklokje’ in handen hebt en je voelt de kaft, dan roept dat meteen een bepaalde sfeer op. Het is een soort linnen kaft, wat mij persoonlijk erg doet denken aan vroeger. Ook de illustraties dragen daar aan bij. Door de mooie zachte, warme tinten krijgt het geheel een knusse sfeer.

Het kerstverhaal wordt verteld vanuit het perspectief van het meisje Rachel. Dit maakt het heel herkenbaar voor jonge kinderen en ze zullen zich zeker aangesproken voelen.

Daarbij vind ik het fijn dat de kern dichtbij het oorspronkelijke verhaal aansluit. Dat is waar het uiteindelijk om draait, de geboorte van Jezus.

Kortom: een prachtig prentenboek met paginavullende illustraties die het verhaal het warme en speciale karakter meegeven over het mooie wonder van de geboorte van Jezus.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Het kerstklokje
Auteur: Rolf Krenzer
Illustrator: Maja Dusikova
Uitgever: De Vier Windstreken
Prijs: €14,95

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie