Je bekijkt nu Boekentip: De majesteit van het BelangRijk

Boekentip: De majesteit van het BelangRijk

Als je nog op zoek bent naar een fantasierijk en verrassend boek dan is het boek ´De majesteit van het BelangRijk´ echt wat voor jou. Lees dit blog om meer te weten te komen.

De majesteit van het BelangRijk
Een majesteit die ziek is kan haar land niet regeren. Ze heeft niet zomaar een griepje, want ze ligt al 68 weken op bed. Daar heeft ze flink de balen van, want wie moet BelangRijk nu leiden?

Dokter Stethoscoop stelt voor om een eeuwenoud recept te proberen: mensen verhalen laten vertellen. Dat zal zorgen dat ze beter wordt. De koningin vindt het een belachelijk idee en stuurt de dokter het paleis uit.

Inmiddels gaat het alleen maar slechter, ze raakt haar stem kwijt en kan alleen nog maar schrijven.

Iedereen in het paleis probeert majesteit te helpen. Maar ze wil zich helemaal niet laten helpen en snauwt haar bedienden: Bloem, Schalk en Uitsmijter alleen maar af. Alsof dat allemaal niet genoeg is brokkelt er een stuk van de paleismuur af.

De Reparateur komt om dit te verhelpen. Maar komt hij wel om de paleismuren te repareren? En welke schat zal dokter Stethoscoop vinden die de koningin misschien wel helemaal kan redden?

Je leest het in ‘De majesteit van het BelangRijk’.

Mijn mening
Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Alleen in de titel al zie je dat er met taal gespeeld wordt. Er worden grappige namen in het boek gebruikt en er is veel fantasie. Het lijkt bijna wel een sprookje.

Echter zit er een hele mooie boodschap in het verhaal. De kern is namelijk iets voor iemand anders over hebben. Als je bekend bent met de Bijbel zal dit verhaal je zeker bekend voorkomen.

Daarom kan je dit boek ook heel goed als spiegelverhaal gebruiken. En het is zeker geschikt om met kinderen uit groep 7 en 8 nog eens goed over door te praten.

Het boek bevat geen illustraties, maar heeft een speelse vormgeving. Zo zie je met welke hanenpoten de koningin haar bevelen schrijft en vind je er diverse receptjes bijv. voor onzichtbare inkt.

Kortom: een verrassend mooi boek met een prachtige boodschap.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

De majesteit van het BelangRijk
Auteur: Anke van der Pol
Uitgever: Ark media
Prijs: €4,99

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie