Je bekijkt nu Boekentip: Silvester… en de verdwaalde wolf

Boekentip: Silvester… en de verdwaalde wolf

‘Silvester… en de verdwaalde wolf’ is al weer het zesde deel van de bekende Silvester boeken.  Elke keer weer weet Willeke Brouwer je te verrassen met de avonturen die Silvester beleefd. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Silvester… en de verdwaalde wolf
Er is een hoop commotie onder de inwoners van IJsselbroek. Er is een plan ontstaan voor een nieuwe woonwijk voor studenten en asielzoekers. Daar ziet iedereen alleen maar de nadelen van dus daar is het laatste woord ook nog niet over gesproken.

Silvester heeft wel belangrijkere zaken aan zijn hoofd. Het varken Sus is ziek, het schoolkamp staat op losse schroeven en er worden schapen doodgebeten. Vooral dat laatste is het onderwerp van gesprek tussen Silvester en zijn vrienden. Het lijkt erop dat een verdwaalde wolf de dader is en die willen ze graag met eigen ogen zien.

Voordat het plan om de wolf op de foto te zetten uitgevoerd kan worden, moeten er eerst 25 koeienkoppen naar Burgerdam gebracht worden. Silvester zijn moeder mag een kunsttentoonstelling houden en Silvester en Eva mogen mee. Dat lijkt saai, maar als er iemand met een koeienkop vandoor gaat wordt het zelfs bijna te spannend.

Gaat het schoolkamp door en krijgen ze de wolf op de foto? Je leest het allemaal in Silvester… en de verdwaalde wolf.

Mijn mening
Na zes delen voelt het wel alsof ik Silvester ondertussen al aardig ken. Door de manier van schrijven en tekenen zie ik de ‘bijna puber’ voor me staan en kan ik me een voorstelling maken van de droge manier waarop dit hoorbaar vertelt zou worden. Dit maakt dat ik als lezer echt met Silvester mee kan leven.

Ik vind het sterk dat er elke keer weer de link wordt gelegd naar de vorige woonplaats van Silvester. Er is altijd wel een reden dat ze weer even naar Burgerdam moeten of dat er iemand richting IJsselbroek komt. Zo behoud je het contrast tussen de stad en het platteland.

Daarnaast is er een mooie afwisseling tussen het alledaagse van wat een jongen op die leeftijd meemaakt: klusjes in huis doen, hangen met vrienden enz. En de belevenissen die echt het verhaal maken.

Regelmatig heb ik hardop lachend de volgende bladzijde omgeslagen, want zoals verwacht is het boek met veel humor geschreven en getekend.

Ik val in herhaling maar ook na dit zesde deel kijk ik weer uit naar deel zeven!

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.  

Silvester… en de verdwaalde wolf
Auteur: Willeke Brouwer
Uitgever: KokBoekencentrum
Prijs: €12,99

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie