Je bekijkt nu Peuterboekjes tips voor september

Peuterboekjes tips voor september

De afgelopen maand is er weer allerlei boekenpost binnengekomen. In deze blog deel ik boeken voor baby’s en peuters. Hopelijk doe je nieuwe inspiratie op voor je groep of voor thuis. Veel leesplezier!

Boven of beneden

Met dit nieuwste deel over Nijntje oefenen de kinderen de voorzetsels. Op elke bladzijde in dit stevige kartonboek is iets te leren én iets te doen. Het kuiken komt uit het ei en nijntje zit in de tent. Wat ligt er onder de tafel?

De peuters bewegen de schuifjes heen en weer of draaien aan de schijf om de illustraties tevoorschijn te laten komen. Zo wordt het extra leuk om samen met nijntje voorzetsels te leren.

De volgende voorzetsels komen aan bod: in-uit, op-onder, langs-over, tussen-naast, voor-achter.

Hoor je de lente?

Eekhoorn kijkt naar buiten en ziet dat het lente is. Hij gaat op pad en geniet van alle jonge dieren in het bos. Hij komt veel dieren tegen die hun eigen geluiden maken, maar een verrassend geluidje kan hij niet thuisbrengen, en daarom vraagt hij steeds weer: ‘Zeg jij soms koekoek?’. 

De seizoenen veranderen, zonder dat ze expliciet benoemd worden: het gaat regenen en de blaadjes verkleuren en later wordt het koud. Op elke bladzijde kun je een geluidsknopje indrukken met bijpassende mooie geluidjes, van verschillende dieren, maar ook van onweer. 

Ten slotte weet Eekhoorn eindelijk wie er zo mooi zingt. Het is de Koekoek, die op weg naar het zuiden vliegt! Op de laatste bladzijde wordt er nog een overzicht getoond met de leukste geluiden op een rijtje.

Het boek Hoor je de lente is officieel vanaf 2 jaar, maar mijn dochter van 1 geniet ook al echt van de geluiden en de prachtige illustraties.

Nijntje zoekt de dieren

Wat een leuk, interactief boek is dit voor peuters!

Elke spread in ‘Nijntje zoekt de dieren’ heeft een eigen dierenthema: op de boerderij, in het water, uit de dierentuin, in de lucht en rondom het huis. Weet jij al welke dieren kunnen vliegen? En welke in het water leven? 

Dit grote boek bevat stevige pagina’s met schuifjes. Met deze schuifjes kun je twee dezelfde dieren bij elkaar zoeken. De speler die de meeste dierenparen vindt, is de winnaar van het spel! 

Een leuke manier om het kortetermijngeheugen te trainen en spelenderwijs meer over dieren te leren. Op elke linkerpagina staat een stukje tekst en op de rechterpagina kan het spel memorie gespeeld worden.

Echt een aanrader om bijvoorbeeld op vakantie of voor onderweg mee te nemen. Door het schuifsysteem kunnen de kaartjes er namelijk niet uitvallen.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie