Je bekijkt nu Christelijke boeken voor november

Christelijke boeken voor november

De afgelopen maand heb ik van de christelijke uitgevers verschillende boeken gekregen, die in deze blog worden toegelicht. Hopelijk doe je zo nieuwe inspiratie op voor je eigen groep of voor thuis.

Rondjewereld Kerstverhalen

De kersttijd is de tijd van het jaar voor een verhaal. Thuis, op school en in de kerk, overal worden kerstverhalen voorgelezen en verteld. In dit boek vind je 40 verhalen: om te beginnen het verhaal van de eerste Kerst.

Vervolgens verhalen over de oorsprong van kersttradities van over de hele wereld. En ten slotte een verzamelijk kerstverhalen en -legendes.

De verhalen komen uit verschillende culturen en landen. Elk verhaal weerspiegelt op eigen wijze het wonder van Kerst en de vreugde die we met deze mooiste tijd van het jaar associeren.

De verhalen zijn geschikt om samen met kinderen van zes jaar en ouder van te genieten. Achterin staat suggesties om de luisteraars actief te betrekken bij de verhalen. Een fijn boek om als inspiratiebron te gebruiken bij het zoeken van een geschikt verhaal.

Bekijk het boek op bol.com.

Luikjes Bijbel

Met 32 luikjes is dit een ontzettende leuke eerste Bijbel voor dreumesen en peuters. De 13 verhalen uit de Bijbel die aanbod komen zijn gevarieerd, terwijl je toch al snel de geijkte verhalen als ‘Noach’, ‘Jona’ en ‘Jezus is geboren’ bedenkt voor deze leeftijd.

Nu komen ook verhalen als ‘de uittocht’, ‘Daniel in de leeuwenkuil’, ‘bruiloft te Kana’, ‘door het dak’ en ‘Petrus loopt over water’ aanbod. Luikjes en flapjes zijn altijd leuk. De peuter van net 2 jaar die het boek getest heeft, herkent de ark van Noach en gaat gelijk op zoek naar de dieren.

Bij Jona probeert hij de buik van de vis open te maken maar Jona zit verstopt achter een vis en is nog niet door de grote vis naar binnen gewerkt.

Het nog niet bekende verhaal van Petrus die op het water loopt is een verrassing; bij het omvouwen van het flapje roept de peuter: ‘Oh nee’. Petrus zakt achter het flapje in het water.

De verhalen staan of op een enkele of op een dubbele pagina en zijn kort en bondig beschreven. Op ieder pagina zitten 1 of 2 luikjes. Een leuk boek om cadeau te doen bij geboorte, doop of opdragen. 

Bekijk het boek op Bol.com.

Een stalletje voor de nacht

Voor mijn dochter was ik op zoek naar een eenvoudig boekje om haar kennis te laten maken met het Kerstverhaal. Een Stalletje voor de nacht is hier heel geschikt voor!

In dit boekje staat het kerstverhaal namelijk op rijm geschreven. Op elke linkerpagina staan vier regels tekst. en op de rechterpagina staat een illustratie.

‘Die avond komt hun kindje.
Hij slaapt in een bakje met hooi. 
“Wat is de baby prachtig’,
fluistert Maria. “Zo mooi.’

Bekijk het boek op Bol.com.

Beleef de Bijbel – Bijbels handboek voor jou

Wat een fijn naslagwerk. Een boek dat voor jezelf ook een kort en bondig overzicht geeft van de Bijbel. Het boek begint met een inleiding waarin uitgelegd wordt wie er meegeholpen hebben om het boek te maken, hoe de Bijbel in elkaar zit en hoe je het boek kunt lezen.

De hoofdstukken daarna bevatten allemaal 1 van de 10 tijdsblokken waarin de schrijver de Bijbel opdeelt. Ze kiest voor de onderwerpen: ‘Oerverhalen’, ‘Aartsvaders’, ‘In de woestijn’, ‘Rechters’, ‘Koningen’, ‘In de tempel’, ‘Profeten’, ‘Ballingschap’, ‘Jezus’ en ‘Eerste gemeente’.

Op eerste dubbele bladzijde van ieder hoofdstuk zie je een tijdsbalk en uitgelicht vanuit de tijdbalk welk stukje van onderwerpen dit hoofdstuk bevat. De volgende dubbele bladzijde bevat een kaart met de namen en gebieden waar dit gedeelte over gaat.

Daarna afhankelijk welk thema staan de personen uit die periode in een paspoort dat zijn gewone mensen, profeten, koningen, schrijvers of andere belangrijke personen. In blokjes tekst, foto’s of illustraties worden woorden of bijzonderheden uitgelegd. Door de korte en bondige tekstbokjes en de overzichtelijkheid met plaatjes, kleur en indeling is het voor de lezer een prettig te scannen en lezen boek.

Zelf te gebruiken bij je Bijbelse lessen of als informatieboek in de klas vanaf groep 5 goed zelfstandig te gebruiken.

Bekijk het boek op Bol.com.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie