Je bekijkt nu Leesboekjes voor beginnende lezers over Sinterklaas

Leesboekjes voor beginnende lezers over Sinterklaas

Rond kerst kunnen de meeste groep 3 kinderen lezen op M3-niveau. Het wordt steeds leuker om ook echte teksten te lezen. Natuurlijk doe je in de sinterklaastijd over Sinterklaas en zijn pieten. Er zijn echt leuke leesboekjes voor beginnende lezers over Sinterklaas.

1. Op zoek naar een sint

Dit is een spannend boek over Sinterklaas op AVI M3, speciaal voor kinderen die net leren lezen. Als Faat hoort dat Sint niet komt, gaat ze op zoek naar een andere sint. Maar dat valt nog niet mee.

Kan het feest dit jaar wel doorgaan? Door de korte woorden en eenvoudige zinnen kunnen beginnende lezers meteen leeskilometers maken. 

2. Toneellezen – Wie is Sint?

De sint komt bijna. Maar dan belt piet. Sint kan niet komen! Pol en kim komen samen in actie. Hoe loopt het af?

Dit is niet zomaar een leesboek, maar een toneelleesboek. De teksten lezen de kinderen samen hardop. Ze kiezen welk personage ze willen zijn en lezen vervolgens om de beurt hun rol.

Het Toneellezen is een heel leuke manier om het herhaald lezen te oefenen.

Bekijk het boekje op Bol.com.

3. Leespret met sint en piet

Hoera! Sinterklaas is weer in ‘t land! Tijd om hem een brief te schrijven, liedjes te zingen en om een leuk boek over hem en zijn vriend Piet te lezen. In dit boek staan twee leuke verhalen over Sint en Piet die speciaal voor beginnende lezers zijn geschreven. En wie leest er nu niet graag een verhaal over Sint en Piet?

Lees over Klaar, de zus van Sint die de baas speelt en besluit dat het huis van Sint en Piet een grote poetsbeurt nodig heeft. Of over Sint die dit jaar niet zo veel zin heeft en besluit om de rollen om te draaien: Sint wordt Piet en Piet wordt Sint!

Bekijk het boek op Bol.com.

4. De boot van sint en piet

Dit sprankelende stripverhaal van Mark Janssen is hét ideale sinterklaasboek voor kinderen die net leren lezen of voor kinderen die niet zo houden van lezen. Als Sint op het punt staat om te vertrekken, blijkt zijn stoomboot kapot. Hoe moet hij nu zijn cadeautjes naar alle kinderen brengen?

Ten einde raad koopt hij een vliegtuig. Maar Piet Pim vindt dat maar niets. Veel te hoog! Zal het ooit weer goedkomen? Beginnende lezers lezen de eenvoudige tekst (AVI M3) zelf. En de kleurrijke tekeningen vertellen de rest!

Bekijk het boek op Bol.com.

Welke van de boeken lijkt jou het leukste? Weet jij nog leesboekjes voor beginnende lezers over Sinterklaas?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie