Je bekijkt nu Thema heelal boeken beginnende lezers

Thema heelal boeken beginnende lezers

Ga je binnenkort aan de slag met het thema heelal of zon, maan en sterren? Het is voor de kinderen fijn als ze zelf ook de teksten kunnen lezen. Ik heb wat boeken bij het thema verzameld.

Je kunt daarnaast ook heel goed mijn spellenpakket over het thema heelal gebruiken. Je vindt hierin ook leesteksten over de planeten.

Op reis naar de maan

Dit boek is geschreven op AVI Start. Mik heeft een raket gebouwd. Hij wil naar de maan om Woes te zoeken. Sam mag mee. Kas wil ook mee, maar dat mag niet van Mik. Op de maan gaan Mik en Sam op zoek naar Woes. Sam vindt de maan niet leuk, maar Mik wel. Sam loopt weg en gaat naar huis met de raket. Maar dan komt opeens Woes. Hij kijkt heel boos en vangt Mik. Wie komt Mik nu redden?

Bekijk het boek bij bol.com.

Man op de maan

Man op de maan vertelt het verhaal van de eerste maanlanding op AVI E3-niveau. Hoe verliep de reis van Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins in 1969? En hoe groot was de impact van de eerste mens op de maan toentertijd? Arend van Dam vertelt het op de voor hem kenmerkende wijze: erudiet, toegankelijk én humoristisch.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Willewete – Sterren en planeten

Dit is geen leesboek voor kinderen uit groep 3, maar als leerkracht kun je er wel delen uit voorlezen. Ook kunnen de kinderen naar de illustraties kijken. In dit boek lees je meer over de aarde, de maan, de zon, de sterren en de andere planeten. Hoe komt het dat er dag en nacht is? Waarom ziet de maan er soms anders uit? Is de zon een ster? Welke planeten zijn er allemaal? Als je buiten staat en naar de lucht kijkt, wat zie je dan allemaal? Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Willewete – De zon, aarde en maan

De aarde is een wonderlijke planeet. Van hieruit zien we de zon en de maan vaak aan de hemel. De zon is een ster. Zij geeft ons licht en warmte en is onontbeerlijk voor het leven op aarde. De maan draait rond de aarde en hoewel ze niet zo belangrijk is als de zon, is de maan toch ook heel bijzonder. Alles wat je over de aarde, de zon en de maan wilt weten, vind je in dit boek.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Leesboeken thema heelal

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een antwoord