Je bekijkt nu Thema kunst boeken beginnende lezers

Thema kunst boeken beginnende lezers

Ga je binnenkort aan de slag met het thema kunst? Het is voor de kinderen fijn als ze zelf ook de teksten kunnen lezen. Ik heb wat boeken bij het thema verzameld.

Tip: bekijk ook mijn lespakket met kunstlessen.

Mus maakt wat moois (E3)

Mus tekent graag. Maar vandaag gaat het steeds mis. Mus wordt overal weggestuurd. Hoe kan hij zo nou iets moois maken? Dit boek gaat over Mus en zijn beste vriend Sam. Zal het lukken om een kunstwerk te maken?

Bekijk het boek bij Bol.com.

Ik ben top! (Start)

weet je wat ik maak?
ik pak geel en wit.
ik pak dit en ik pak dat.
wat is dit gaaf!
ik maak ik!

Bekijk het boek bij Bol.com.

Noot voor noot (E3)

In deze stevige uitgave op A5-formaat lezen we meer over het leven en werk van een van de grootste componisten aller tijden: Johann Sebastian Bach. Hoofdpersoon in het boekje is Karl, de zoon van Johann. We volgen Karl in zijn jonge jaren en lezen over zijn vader als musicus en leermeester. Zou Karl dezelfde talenten als zijn vader hebben? 

Bekijk het boek bij Bol.com.

Piet en de zee (Start)

Piet gaat met Jan schilderen. Beiden schilderen een boom, de zee en een vaas, maar de schilderijen van Piet zien er heel speciaal uit met felle kleuren, strakke lijnen en blokken.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Dit ben ik (Start)

De ik-persoon Rembrandt is druk met het maken van zelfportretten. Hij maakt ook een portret van zijn zoon Ties en zijn vrouw Sas. Leuk historisch eerste leesboekje dat deel uit maakt van de serie ‘Zelf lezen over Lang geleden…’

Bekijk het boek bij Bol.com.

Een ei op een ezel (Start)

Vos en Haas gaan naar kunst van Uil kijken: een ei op een doek op een ezel! Dat zorgt voor verwarring: een ei (ij) op een doek dat staat (een doek ligt) op een ezel (dier?). Als duidelijk is wat Uil precies bedoelt, wil Vos kunst schilderen; hij maakt een portret van Haas! Wat resulteert in ‘twee lussen met een ei ertussen’; niet alleen een schilderij, maar ook nog eens een gedicht!

Bekijk het boek bij Bol.com.

Pien en Keet gaan op ballet (M4)

Pien en haar vriendinnetje Keet mogen met Piens oma mee naar een balletvoorstelling. Na afloop drinken ze thee bij oma en krijgen ze oma’s oude balletpakje en spitzen te zien. Nu willen ze zelf ook wel op ballet, maar dat vindt Piens moeder niet zo’n goed idee.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie