Je bekijkt nu Welkom op de wereld

Welkom op de wereld

Ben je op zoek naar een mooi boek over de wereld op peuterniveau, dan is ‘Welkom op de wereld‘ zeker een aanrader. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Welkom op de wereld

Het is een groot vierkant prentenboek met prachtige illustraties. Op de eerste bladzijde maken we kennis met een moeder die haar baby vasthoudt.

Welkom, kleine baby,
slaperig en moe.
Welkom, kleine baby.
De wereld lacht je toe.

Op de volgende bladzijden maak je kennis met allerlei prachtige dieren en natuurgebieden over de wereld. Van het oerwoud, tot de oceaan en de Noordpool, overal is de aarde prachtig. De afbeeldingen zijn heel realistisch en dat vind ik zeker voor peuters erg belangrijk.

Op elke plaat staat een volwassendier met haar jong en worden er een paar regels tekst afgebeeld. De zinnen zijn op rijm en samen leest het als een rustgevend verhaal.

In de praktijk

Mijn peuter luistert graag naar het verhaal en wijst tegelijkertijd de dieren aan. Doordat er (voor haar) nog onbekende dieren en plekken uit de natuur in voorkomen vergroot dit heel ongedwongen de woordenschat. We oefenen woorden als adelaar, schildpad, oceaan en ijskappen. Heel leerzaam!

Dit boek is ook heel mooi om als kraamcadeau te geven. Het boek eindigt met de zinnen: ‘Welkom op de wereld – waar ik zielsveel van hou. Er is hier zoveel liefde… en dat is allemaal voor jou!’

Welkom op de wereld
Schrijver: Smriti Prasadam-Halls
Illustrator: Jaime Kim
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
Prijs: €13,99

Klik hier voor meer informatie over het boek.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie