Je bekijkt nu Ontdek de wereld van insecten

Ontdek de wereld van insecten

Samen met mijn dochter ga ik graag naar buiten. We proberen sowieso 1 uur per dag buiten te zijn. Lekker fietsen langs de boerderijen of struinen door het weiland bij ons achter. Nu ze iets ouder wordt probeer ik haar nog meer te wijzen op de omgeving. Het boek ‘Ontdek de wereld van insecten‘ is heel leuk om erbij te gebruiken.

Ontdek de wereld van insecten

Je ziet ze lang niet altijd, maar overal om ons heen zijn kleine diertjes: insecten. Ze leven in bossen, woestijnen, weilanden en vijvers. Maar ook gewoon bij je thuis, in bomen en onder de grond.

Insecten leiden een verrassend bestaan. Of ze nu in hun eentje leven of in grote groepen. In dit boek wordt de wereld van de bijen, lieveheersbeestjes, kevers, vlinders, mieren en spinnen uitgelegd.

Elk insect heeft twee pagina’s en door een prachtige illustratie maak je kennis met het betreffende insect. Kenmerkend aan dit boek zijn de vele flapjes. Als je die open doet krijg je extra informatie of illustraties te zien.

In de praktijk

Het boek vind ik heel mooi om op bijvoorbeeld een kijk- of seizoenstafel te zetten. De illustraties zijn echt prachtig. Maar je kunt het boek ook meenemen als je gaat struinen door het bos of een weiland. Op insectenjacht!

Door hier bij stil te staan, begrijpen kinderen ook beter het nut van insecten en waarom we goed voor ze moeten zorgen. (bloemen zaaien, groene schoolpleinen etc.)

De informatieve weetjes zijn heel interessant om samen door te nemen. Als opvoeder vind ik het ook handig, want zo kan ik mijn dochter meer vertellen over bijvoorbeeld lieveheersbeestjes of vlinder. Ook zeker leerzaam voor volwassenen dus. ;-)

Wat ik wel jammer vind is de keuze van het lettertype. Dit vind ik niet fijn om te lezen, het is wat wiebelig en bestaat uit hoofdletters.

Ontdek de wereld van insecten
Schrijver: Cristina Banfi
Illustrator: Cristina Banfi
Uitgever: Kosmos uitgevers
Prijs: €12,99

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie