Je bekijkt nu Boekentip Oef wat een geluk

Boekentip Oef wat een geluk

Ben je op zoek naar een een echt herfstboek om bij te filosoferen? Het boek Oef wat een geluk is dan heel leuk om eens te bekijken.

Oef wat een geluk

Het verhaal begint bij een eikel die op de grond valt. Hij rolde en stuiterde, maar OEF een steentje hield hem tegen. Een eekhoorn vond de eikel, nam hem mee, verstopte hem, maar OEF meteen vergat hij hem.

Langzaam begint de eikel te ontkiemen. Elke keer gebeurt er bijna iets, de eikel krijgt dorst, er komt een grote storm aan of boeren ploegen het land om. Maar OEF elke keer komt het weer goed.

En na vele seizoenen is de eikel verandert in een grote eik waar kinderen een boomhut in hebben gebouwd. Wat is de eik gelukkig!

Kortom een hartverwarmende reis van een eik door de seizoenen.

In de praktijk

Wat een bijzonder boek is dit! De cyclus van een eikel wordt op een hele poetische manier aan kinderen verteld. Het is geen informatieboek, maar toch leerzaam. Er zit ook echt een diepere boodschap in.

Ook de illustraties vind ik prachtig, ze zijn heel warm geïllustreerd. Je blijft er naar kijken. Er komen verschillende seizoenen langs, maar door de kleurtinten vind ik het juist extra geschikt om in de herfstperiode voor te lezen.

Hoe kun je het boek inzetten?

Tijdens het voorlezen kun je de kinderen steeds OEF laten zeggen en brainstormen wat de eikel nog meer bijna zou kunnen overkomen.

Het boek vind ik ook heel geschikt om bij te filosoferen.

  • Wat is geluk hebben?
  • Wanneer heb jij weleens geluk?
  • Wat als je geen geluk hebt?
  • Is geluk hebben hetzelfde als gelukkig zijn?
  • Hoe krijg je geluk?

Oef wat een geluk
Schrijver: Ghislaine Roman
Illustrator: Tom Schamp
Uitgever: Lannoo
Prijs: €16,99

Oef wat een geluk

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie