Je bekijkt nu Electro Wonderpen Ontdek de Dino’s

Electro Wonderpen Ontdek de Dino’s

Van Jumbo kreeg ik het spel Electro Wonderpen Ontdek de Dino’s. In deze blog vertel ik je er graag wat meer over.

Electro Wonderpen Ontdek de Dino’s

Met Electro ‘ontdek de dino’s’ leren kinderen vanaf 2 jaar spelenderwijs om goed te kijken, verbanden te leggen en te onthouden. Wat is rond en wat is groen? De kinderen oefenen zo met o.a. de kleuren, vormen en silhouetten. En welk kind vindt de schattige dino’s nou niet leuk!

Het spel bestaat uit een wonderpen en 12 opdrachten. Het zijn 6 kaarten, maar op zowel de voor- als de achterkant staat een opdracht. De ene opdracht is moeilijker dan de ander. Je kunt zelf de opdrachten selecteren waar jouw peuter aan toe is.

Hoe werkt het spel?

Voor jonge kinderen is het fijn om de activiteiten eerst met een volwassen of oudere broer of zus te spelen. De opdracht moet namelijk wel worden voorgelezen. Naarmate de opdrachten vaker worden gespeeld kan de peuter het zelfstandig spelen.

Opdrachtkaart 1 bevat bijvoorbeeld de vraag: ‘Welke dino heeft dezelfde kleur?’ Weet de peuter het antwoord, dan raakt hij met de punt van zijn pen de zwarte antwoordstip aan.

Als het antwoord goed is, hoor je een muziekje en gaat het lampje branden. Ziet je het lampje niet branden en hoor je ook geen geluid? Dan kan de peuter het nog een keer proberen. Bij sommige vragen zijn er meerdere antwoorden goed.

Kortom een eenvoudig en kleurrijk spel voor peuters die willen oefenen met o.a. kleuren, vormen en schaduwen. En krijgt je peuter er geen genoeg van? Er zijn nog veel meer versies met de Electro Wonderpen!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie