Je bekijkt nu Prentenboek Thuis

Prentenboek Thuis

In deze blog wil ik je wat meer vertellen over een prachtig prentenboek dat je goed kunt gebruiken bij het thema wonen, namelijk het boek Thuis (waar ons verhaal begint).

Thuis

Het is lente en de kleine beer ontwaakt uit zijn winterslaap. Hij leeft in een donkere grot, maar waar leven de andere bosdieren dan?

De kleine beer gaat op ontdekkingstocht. Hij vindt een eekhoorn in een boom, een stevig vogelnest, een prachtige dam van de bevers en nog veel meer huizen van dieren.

De kleine beer leert natuurlijk ook hoe ze leven en wat ze eten. Zo gaat het jaar verder en begint de cyclus opnieuw, terwijl de beer ouder en wijzer wordt.

De illustraties zijn prachtig. Het boek bestaat uit verschillende uitsnijdingen (doorkijkjes) wat een diepte in de bladzijde creëert. Hierdoor is er steeds veel te zien.

Op elke bladzijde vind je ook een paar regels tekst op rijm. Hierin zitten allerlei weetjes verstopt, dus het boek is ook nog eens leerzaam.

In de praktijk

Het prentenboek is voor kinderen vanaf 4 jaar geschikt. Je kunt het boek gebruiken bij een thema over wonen. Je maakt dan een zijstapje naar hoe dieren leven. Na het voorlezen kun je er nog eens over doorpraten.

Kinderen die al kunnen lezen en schrijven kun je de opdracht geven om informatie te zoeken over hoe hun lievelingsdier woont.

Laat de kinderen bijvoorbeeld met concreet materiaal het huis van het dier nabouwen en er een eenvoudig verslag met weetjes over het dier bij schrijven.

Thuis waar het verhaal begint
Schrijver: Patricia Hegarty
Illustrator: Britta Teckentrup
Uitgeverij: Veltman
Prijs: €13,99

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie