Je bekijkt nu Emma redt de wereld

Emma redt de wereld

Ben je op zoek naar een nieuw voorleesboek vanaf groep 6 voor na de vakantie? Dan is het boek Emma redt de wereld erg leuk. Een vlot geschreven boek over het verantwoord omgaan met de aarde.

De recensie is geschreven door Elke Knot.

Emma redt de wereld

Emma is 10 jaar oud en wil de wereld redden. Het boek is geschreven in dagboekvorm. Het begint eind december met een goed voornemen om de wereld te redden.

Op 1 januari begint Emma met haar goede voornemen om geen plastic meer te gebruiken. Ze legt duidelijk uit waarom ze dit wil doen. Ze komt er achter dat er heel veel plastic is in de wereld om haar heen. Geen cornflakes meer kunnen eten omdat er een plastic zak in de kartonnen doos zit, plastic verpakking om komkommers, tandenborstels, de Ipad is van plastic etc.

In het boek gaat Emma protesteren, op bezoek bij het hoofdkantoor van de supermarktketen, ze stuurt mensen naar lokale ondernemers, ze houdt een presentatie op school.

Emma leert, en dus de lezer ook, dat het misschien niet lukt om haar ambitie of idee te verwezelijken, maar wel dat alle beetjes helpen. Gebruik minder plastic en probeer te hergebruiken. Praat met anderen over klimaatverandering. 

Daarnaast komt ook aan bod dat het niet voor iedereen heel makkelijk is om een gewoonte te doorbreken. Bij lokale ondernemers kopen kan duurder zijn of het kan je meer tijd kosten. Ook Emma moet haar ouders overtuigen. Het nadeel van sociale media komt aanbod, met haatberichten en negatieve mails.

‘Je kunt niet altijd winnen. Dat zegt pap. Hij heeft gelijk. Ik heb de wereld niet gered. Het is nog steeds een puinhoop. Maar ik heb wel een paar goede dingen gedaan.’

En iets doen is zeker weten beter dan niets doen.’

Grappig en vlot geschreven

Het is een prettig vlot geschreven boek met herkenbare anekdotes. En helemaal van deze tijd. 

Het is een leuk voorleesboek/zelf leesboek vanaf groep 6. Zeker aan het begin van een nieuw jaar met goede voornemens, milieu, bewustwording. 

Meer informatie

Emma redt de wereld
Schrijver: Josh Lacey
Uitgeverij: Columbus
Prijs: €12,99

Emma redt de wereld

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie