Je bekijkt nu Boekentip: Iets wat sneeuw heet

Boekentip: Iets wat sneeuw heet

Het is officieel winter, de bomen zijn kaal en er zijn al een aantal koude dagen geweest. Jammer genoeg hebben we nog geen sneeuw gehad, maar wie weet kun je dit met het boek ‘Iets wat sneeuw heet‘ toch in huis halen.

Iets wat sneeuw heet

Dit prachtige prentenboek, gemaakt door Yuval Zommer, gaat over Poolvos en Poolhaas die elkaars beste vrienden zijn. Ze waren dol op springen, huppelen en stuiteren. Op een dag zegt vogel Stern dat hij op weg is naar het Zuiden. “Nog even en jullie kunnen springen, huppelen en stuiteren in iets wat sneeuw heet” zei hij nog voordat hij wegvloog.

”Sneeuw?”, wat is dat? Ze vroegen het aan elke dier die ze tegenkwamen. Volgens Beer is sneeuw zo wit als hun vacht, volgens Rendier is sneeuw zo koud als hun neus, volgens Zalm is sneeuw zo zacht als hun staart…. en ga zo maar door.

Na een lange tocht vielen ze tegen elkaar in slaap en toen ze wakker werden was de wereld nog nooit zo wit geweest!

In de praktijk

Wat een heerlijk boek om aan de kinderen voor te lezen. Het is prachtig geïllustreerd en ook het verhaal is leuk om naar te luisteren. Echt een aanrader tijdens de koude wintermaanden.

Na het voorlezen kun je er met de kinderen nog eens over doorpraten.

  • Hoe wordt sneeuw in het boek omschreven?
  • Hoe zouden de kinderen het omschrijven?
  • Heb je weleens sneeuw gezien?
  • Hoe ontstaat sneeuw?

Natuurlijk is het heel leuk om ook wat experimenten met sneeuw te doen. Als je een watertafel hebt dan kun je de tafel vullen met sneeuw. Maar je kunt ook kleine bakjes vullen om experimenten mee te doen. Hoe lang duurt het voordat het gesmolten is? Op welke plek (bijvoorbeeld bij de verwarming) gaat dit het snelst? 

Wist je dat je ook heel goed speelsneeuw kunt maken? Bekijk deze blog over Karel Daarwind maar eens. Hierin vind je twee recepten.

Iets wat sneeuw heet
Schrijver: Yuval Zommer
Uitgeverij: Christofoor
Prijs: €15,95

Iets wat sneeuw heet

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie