Je bekijkt nu Boekentip: Mierenhoop

Boekentip: Mierenhoop

Wil je in de klas over mieren werken of houdt een leerling een spreekbeurt of werkstuk over mieren? Dan kun je het boek Mierenhoop goed gebruiken. In deze blog vertel ik je er meer over.

Mierenhoop

Stel je voor dat je een mier bent, en een dag in een mierenhoop doorbrengt. Hoe zou dat zijn? Je bent de hele dag aan het rennen: je graaft gangen, maakt kamers schoon en klimt in bomen op zoek naar eten. 

Misschien vind je wel een bladluis! En als je moe bent, klim je naar de top van een mierenhoop om in de zon te liggen en op te warmen.

In dit kartonboek krijgen kinderen een kijkje in een mierenhoop. Kijk je mee?

Tip: Dit boek over insecten is ook leuk om te lezen.

In de klas

Dit is wel een heel bijzonder informatieboek! Het lijkt op het eerste gezicht op een soort kijkboek voor peuters, maar het is toch ook echt een informatieboek vol weetjes. De bladzijden zijn verdikt en heel bijzonder weergegeven. Samen vormt het een mierenhoop, heel leuk!

Op elke pagina vind je informatieblokjes en een uitgebreide paginagrote illustratie. Door de kleine gekleurde blokjes is het voor de kinderen heel overzichtelijk en worden ze niet overspoeld door een hoeveelheid tekst.

Heel het boek bevat allerlei interessante weetjes. Dat ze bijvoorbeeld altijd haast hebben, ze goed voor het bos zorgen en ze van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat aan het werk zijn,

Ook bijzonder. Er zijn allerlei verdikkingen (de gangen van de mierenhoop) waar je met je vinger doorheen kunt gaan.

Al met al een leuk en informatief informatieboek om in de onder- en middenbouw te gebruiken.

Mierenhoop
Auteur: Petra Bartikova
Uitgever: Ploegsma
Prijs: €12,99

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie