Je bekijkt nu Boekentip: Hier wonen wij

Boekentip: Hier wonen wij

In Nederland wonen de meeste kinderen in een stenen huis. Maar weten ze dat dit ook heel anders kan? Er bestaan namelijk veel andere soorten huizen. In het boek Hier wonen wij vliegt de lezer de wereld rond om deze huizen te ontdekken.

Hier wonen wij

Hoe zou je het vinden om in een huis te wonen dat drijft? Of in een huis boven in een boom met vleermuizen en vogels als buren? Of misschien wil je in een huis wonen gemaakt van ijs? Of onder de grond, midden in de woestijn?

Reis de wereld rond van Vambodja naar Vanuatu, van Nederland naar Mongolie en ontdek tien unieke en ongewone huizen waar mensen ook nu nog in wonen. Denk bijvoorbeeld aan een wolkenkrabber in New York, een molen in Nederland of een fort in Duitsland.

Hier is natuurlijk zo dat niet alle mensen in dat land op deze manier woont. Maar het zijn voorbeelden hoe het zou kunnen.

In de klas

Wat een prachtig boek is dit om bij het thema bouwen of reis rond de wereld te gebruiken. Het is een heerlijk boek om in te bladeren. Op elke pagina staat weer een ander huis om in te wonen afgebeeld. Wat zo leuk is, is dat je bij de meeste huizen zowel de buiten- als de binnenkant kan bewonderen.

De informatie over de woonplekken worden door de kinderen die daar wonen gegeven. Zo woont Sofia bijvoorbeeld op een boot. Op de eerste plaat zie je de boot in een sluis liggen. Als je de bladzijde omslaat dan kun je de pagina’s uitklappen. Je krijgt dan te zien hoe haar huis er van binnen uitziet. Heel leerzaam en doordat het vanuit een kind is geschreven, is het extra leuk om te lezen!

Je kunt het boek op allerlei manieren gebruiken in de klas. Kinderen kunnen per tweetal een verslagje maken over een soort huis. Dit kunnen ze dan weer delen met de rest van de klas.

Je kunt de kinderen vervolgens ook een verhaal laten vertellen over hun eigen huis. Wanneer is het gebouwd? In welke straat staat het? Heeft het huis een naam? Uit welke kamers bestaat het huis? etc.

Een boek dat dus zeker niet mag ontbreken bij je thema!

Hier wonen wij
Auteur: Signe Torp
Uitgever: Christofoor
Prijs: €15,95

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie