Je bekijkt nu Nieuwe leesboeken

Nieuwe leesboeken

(Elke) De afgelopen maand is er weer allerlei boekenpost binnengekomen. In deze blog deel ik leesboeken voor allerlei leeftijden. Hopelijk doe je nieuwe inspiratie op voor je groep of voor thuis. Veel leesplezier!

Krijn en Kaatje en het dak van de boomhut

Krijn en Kaatje zijn broer en zus, ze spelen vaak in hun boomhut. Job hun buurjongen speelt regelmatig met hen mee. In dit verhaal doorstaan ze letterlijk en figuurlijk een storm. Ze fietsen door de storm naar school en krijgen ruzie met hun buurjongen. Je kunt je inleven in de personen en in het conflict dat ze hebben. Krijn valt ook nog van de ladder en kan bijna geen adem krijgen. Gelukkig loopt het allemaal goed af en wordt hun boomhut mooier dan hij al was. Een fijn verhaal voor de beginnende lezer. 

Het is ook echt een goed boek om te bespreken met de klas. Vriendschap, ruzie en ‘sorry’ zeggen.

AVI E4

Klik hier voor meer informatie over het boek.

Hondenpoep tussen je noppen

Voetbalschoenen met plakband krijgt een vervolg. Zeker als kinderen het eerste deel hebben gelezen zullen ze enthousiast doorgaan met het vervolg. Je kunt het boek ook goed los lezen maar de introductie van personages is in het eerste deel al geweest en is in dit deel vrij summier. Matteo zit op voetbal, terwijl zijn zusjes op ballet zitten. Als er een speler van de balletgroep uitvalt hopen zijn zusjes dat hij invalt. Matteo en zijn vrienden bedenken een plan om ervoor te zorgen dat Matteo niet kan invallen. Een voetbalkamp, maar dan met een nachtje slapen op de middenstip, dit terwijl Matteo heimwee heeft. 

Een fijn voorleesboek voor in de klas en om in de zelf-lees-kast te hebben staan. 

AVI E5

Klik hier voor meer informatie over het boek.

Felicia heeft altijd geluk

Judith van Helden heeft een nieuw personage. Fans van ‘De Breiclub’ en ‘Maffe meester Daan’ kunnen nu genieten van Felicia. Felicia heeft een groot probleem; ze heeft altijd geluk. Haar liefste wens is dat ze een keer pech heeft, net als andere mensen. Ze probeert van alles maar of het pech krijgen lukt? Ze wordt een vijver in gesleurd door de hond van de buurman. Ze doet mee met het TV-programma Keuzestress, ze staat op een gegeven moment zelfs met haar oma een bushokje te verven. 

Het is een super grappig boek voor meiden van 10 tot 12 jaar. Ik denk dat het in groep 5 prima voor te lezen is in de klas.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie