Je bekijkt nu Boekenserie Duik in de tijd van…

Boekenserie Duik in de tijd van…

Ik ben gek op geschiedenis. Heel even heb ik zelfs getwijfeld tussen de studie geschiedenis en het volgen van de PABO. Ik vind het een belangrijk vak, omdat we er zoveel lessen uit kunnen trekken voor de toekomst. Voor kinderen is het fijn om deze lessen en verhalen middels boeken te leren. Daarom ben ik ook erg blij met de nieuwe serie Duik in de tijd van…. In deze blog vertel ik je over drie delen uit deze serie.

Over de serie

Hoe leefden kinderen vroeger? Duik in de tijd van… de prehistorie, ridders, kinderarbeid in Nederland en onze bevrijding met de boekenserie van Zwijsen! De spannende verhalen (9+) brengen geschiedenis tot leven! Bij elk tijdvak is een boek geschreven; van de eerste jagers en boeren tot de recente geschiedenis.

In elk boek komt de geschiedenis tot leven. De hoofdpersoon uit een bepaalde periode beleeft een voor die tijd kenmerkend avontuur. Zo leren de kinderen de geschiedenis kennen alsof ze er zelf bij zijn geweest.

De boeken zijn inclusief slimme weetjes, tijdbalk en verwijzingen naar sporen van de verschillende tijden in de omgeving van nu. Kortom, met deze boeken heb je geen tijdmachine nodig. Ze nemen lezers mee op reis door de tijd.

De droom van Pepijn

Duik in het leven van Pepijn. Hij leefde in de tijd van ridders en monniken. Het is het jaar 804. Pepijn is door zijn ouders weggegeven aan het klooster. Hij moet monnik worden, vinden ze. Pepijn doet zijn best om zo goed mogelijk te bidden en te werken.

Toch gaat er van alles mis, want Pepijn zit altijd met zijn gedachten bij zijn droom: hij wil net zo worden als zijn held Willibrordus! Op een dag wordt keizer Karel vlak bij het klooster overvallen en krijgt Pepijn de kans om te laten zien wat hij waard is. 

Klik hier voor meer informatie over het boek.

Een dief in het badhuis

Duik in het leven van Tiro. Hij leeft in het jaar 110 en werkt in een Romeins badhuis. Hij is geboren als slaaf, maar droomt ervan vrij te zijn. Hij droomt ook van Talita, het mooiste meisje van de stad.

Misschien kan zij hem helpen bij het vinden van de dief die kleren heeft gestolen uit de kleedkamer van het badhuis. Tiro’s beste vriend Linus krijgt de schuld. Maar Tiro weet zeker dat Linus het niet gedaan kan hebben. 

Klik hier voor meer informatie over het boek.

Ik wil het weten

Duik in het jaar 1959 en lees over het leven van Julia. Zij woont in een kamp in de buurt van het plaatsje Vught, samen met veel andere mensen van de Molukken. Julia vraagt zich af hoe het komt dat ze hier in Nederland wonen.

Waarom niet duizenden en duizenden kilometers ver weg, op een Moluks eiland? Maar ze is ook benieuwd naar het leven buiten het kamp. Ook al verbiedt haar vader het, toch gaat ze met haar vriendin Irma op onderzoek uit buiten het hek. 

Klik hier voor meer informatie over het boek.

En toch wil ik tekenen

Het is het jaar 1619. Judith woont boven de weverij van haar vader. Ze is dol op de mooie afbeeldingen op de stoffen. De patronen daarvoor worden gemaakt door echte kunstschilders en Judith droomt ervan later ook tekenares te worden.

Maar dan verkoopt haar vader de weverij en hij begint een bierbrouwerij. Judith vindt het vreselijk. Tot overmaat van ramp haalt hij haar ook nog van school om de boekhouding van zijn bedrijf te doen.

Judith is wanhopig. Zal het haar ooit nog lukken om tekenares te worden?

Klik hier voor meer informatie over het boek.

Geheim op zee

Het is 1595. Weesjongen Zeger mag mee op de eerste Nederlandse zeereis helemaal naar Oost-Indië. Hij wil zijn tweelingzusje Maartje graag meenemen, maar vrouwen zijn niet welkom aan boord. Daarom verzint Zeger iets waardoor Maartje stiekem toch mee kan.

Vanaf het vertrek houdt een van de matrozen Zeger scherp in de gaten. Algauw komt Zeger erachter dat deze zeebonk kwaad in de zin heeft. Kan hij dat voorkomen en zijn zusje redden?

Klik hier voor meer informatie over het boek.

De vliegende jongen

Het is 1795. Sybren is het knechtje van de beroemde dokter Van Marum. Dit is de tijd waarin geleerden zich bezighouden met elektriciteit. Gewone mensen denken dat het allemaal tovenarij is, maar dokter Van Marum en Sybren weten natuurlijk beter.

Als Sybren een meisje leert kennen dat in de kermistent van professor Volta werkt, beleven ze samen een avontuur waar de vonken van afspatten.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie