Je bekijkt nu Prentenboeken Oliver Jeffers

Prentenboeken Oliver Jeffers

Van uitgever Fontein kreeg ik twee prentenboeken van Oliver Jeffers. In deze blog vertel ik je er graag wat meer over.

Wie is Oliver Jeffers?

Oliver groeide op in Belfast (Ierland), maar woont en werkt nu in Brooklyn, NY. Hij is een van de grootste kunstenaars van deze tijd. Zijn prentenboeken zijn uitgegeven in meer dan 45 landen en hebben internationaal veel prijzen gewonnen.

Vast

‘Vast‘ is een prachtig prentenboek dat gaat over Finn. De vlieger van Finn komt in een boom terecht. Hij doet zijn uiterste best om hem los te krijgen. Eerst gooit hij zijn schoen, maar ook die komt vast te zitten. Dan zijn andere schoen. Ook vast!

Finn gooit een oerang-oetang, een boot, een voordeur… (en nog veel meer!) alles blijft in de boom hangen. Ze zaten allemaal vast! Lukt het Finn ooit nog zijn vlieger terug te krijgen? Gelukkig komt daar de brandweer aan, maar ook zij kwamen klem te zitten tussen alle spullen in de boom.

Dan haalt Finn een zaag…

Het is een heel grappig prentenboek met een verhaal dat alsmaar gekker en gekker wordt. Het heeft een open einde waardoor kinderen de kans krijgen om er een leuk einde van te maken. Je kunt hier eerst met elkaar over praten. Vervolgens kun je het einde laten tekenen en oudere kinderen erbij laten schrijven.

Gevonden

Ook het prentenboek ‘Gevonden‘ is heel bijzonder om te lezen. Het gaat over een jongen die plotseling een pinguïn voor zijn deur heeft staan. Wat moet hij ermee? Uitvinden waar die vandaan komt natuurlijk, en hem dan terugbrengen!

De reis naar de Zuidpool is lang en moeilijk, maar ze komen gelukkig goed aan. Op de terugreis realiseert de jongen zich echter pas goed wat hij heeft achtergelaten.

Het boek speelt zich deels af op de Zuidpool. In de winterperiode is het dus zeker een fijn boek om voor te lezen. Maar het echte onderwerp is vriendschap.

Wanneer is iemand een vriend? Wie is jouw vriend? Wanneer kun je diegene niet meer missen? Dit prentenboek kun je goed gebruiken om hier over door te praten.

Kende jij de boeken van Oliver Jeffers al?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie