Je bekijkt nu Boekenpost november

Boekenpost november

De afgelopen maand is er weer allerlei boekenpost binnengekomen. In deze blog deel ik leesboeken voor allerlei leeftijden. Hopelijk doe je nieuwe inspiratie op voor je groep of voor thuis. Veel leesplezier!

Ik hou echt niet van de winter

Een herkenbaar verhaal de een houdt van iets en de ander niet. Hoe laat je elkaar dan je voorkeur houden en blijf je toch vriendjes.

Dit is een prentenboek dat goed in te zetten is bij een les sociale vaardigheden. Tim en Tijn zijn beste vriendjes en hebben een heerlijke zomer samen, zodra de winter er aan komt wordt hun vriendschap getest. Tim baalt, Tijn geniet! Ze missen elkaar. Wat doe je dan… 

Geschikt in de kleutergroepen en vast ook nog in groep 3. Klik hier om het boek te bekijken.

Saga gevangen in het ijs

Een prachtig vormgegeven boek.

Het verhaal wordt op kinderniveau gebracht met op een aantal pagina’s een korte extra uitleg of weetje. Knap om op een eenvoudige en pakkende manier een van de veranderingen in de natuur uit te leggen aan kinderen. Gelukkig loopt het met Saga en haar groep orka’s goed af als ze gevangen gezeten hebben in een fjord.

Geschikt voor kinderen in groep 2, 3 en 4. Klik hier om het boek te bekijken.

Dat wil ik zien! 

Een gezellig prentenboek dat de fantasie prikkelt door het gebruik van woorden als bloemenmodder, konijnenknikker, filevretertje. Het boek zal de verwondering over de natuur aanwakkeren: wat zie je, wat zou het kunnen zijn… 

Het prentenboek gaat over 2 kinderen die samen in de achtertuin avonturen beleven, ze dwalen door de tuin van de ene ontdekking en verbazing in de volgende. Leuk om even te focussen wat er recht onder onze neus allemaal te zien en te ontdekken is.

Voorlezen vanaf groep 1 maar zeker te gebruiken tot in groep 3 bij de biologieles. Klik hier om het boek te bekijken.

De pinguïnsint en andere dierenklazen

Op het moment dat het mysterie van Sinterklaas is uitgewerkt of je in de klas gaat werken met surprises is het leuk om dit boek te gebruiken in je taalles of gewoon tijdens het voorlezen. Allerlei dieren komen op grappige wijze voorbij. Een mamoet die denkt dat hij Sinterklaas is, een ganzenkuiken die uit het ei komt met een baard en mijter, een pinguïnsint die het te warm vindt, een ekstersint die de cadeautjes weer terug steelt. 

In het kader van fantasie, rijmen en fantasieverhaaltjes is dit een sfeervol boek voor de Sinttijd. Klik hier om het boek te bekijken.

Voor te lezen vanaf groep 4. Klik hier om het boek te bekijken.

Bijbels zintuigenboek

Zo leuk om weer een boek van Hanna te reviewen. In de lijn van de andere boeken van Hanna Holwerda zoals ‘Struinen door de schepping’, ‘Knetteren en Knallen’ en ‘Ontdek het oneindige heelal’ nu ingezoomd op de zintuigen.

Het boek start met zintuigen in het algemeen, waarna de zintuigen zien, horen, ruiken, proeven en voelen in sub-onderwerpen worden behandeld. Het eindigt met superzintuigen van dieren. 

Mooi om als ouder in de kast te hebben en op een regenachtige zondagmiddag uit de kast te halen en te speuren naar een interessant onderwerp. Of als je kind uit school komt met een van deze onderwerpen uit de biologie of Engelse les.

Bij een heel aantal onderdelen wordt een Bijbelverhaal suggestie gedaan dus als leerkracht leuk om je godsdienstles eens beeldend of anders te geven. 

Klik hier om het boek te bekijken.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie