Je bekijkt nu Review: Papa, pak je de maan voor mij?

Review: Papa, pak je de maan voor mij?

Wie kent ze niet, de boeken van Eric Carle. Ik ben al jaren fan en gebruik ze dan ook regelmatig in de klas. Papa, pak je de maan voor mij? is een prachtig prentenboek van Eric Carle, de maker van Rupsje Nooitgenoeg. Deze uitgave is van lekker stevig karton, ideaal voor jonge kinderen om zelf lekker in te lezen.

Het verhaal 
Een meisje wil graag met de maan spelen. De maan is heel hoog en zelf is ze te klein om erbij te kunnen. Met een heel lange ladder lukt het papa. Maar dan blijkt de maan te groot. Gelukkig wordt de maan elke nacht kleiner en krijgt Marije eindelijk haar maan.

De illustraties
De illustraties vertellen het verhaal, hierop worden de maanstanden prachtig uitgewerkt. Leuk om hier met ‘slimme’ kleuters over door te praten. Het boek bevat diverse flappen die je kunt uitklappen. Door de flap horizontaal uit te klappen wordt de trap heel lang en door de flap verticaal uit te klappen gaat de trap omhoog. Het is dus niet alleen een leesboek, maar ook een ontdek- en kijkboek.

In de klas
In deze klassieker wordt op speelse wijze aandacht besteed aan begrippen als klein, groot, hoog en laag. Maar je kunt tijdens het voorlezen ook aandacht geven aan tellen, begrippen, vormen en natuurverschijnselen. Het boekje heel goed in de kleine kring in de kleutergroep te gebruiken om de verschillende rekenbegrippen te oefenen. In de grote kring is het boek wat minder geschikt, omdat het een vrij klein boekje is.

Tip: op Pinterest vind je allerlei leuke knutsels bij het boek. Leuk om hier een vaderdag knutsel van te maken.

Papa, pak je de maan voor mij?
Schrijver: Eric Carle
Uitgever: Gottmer
Prijs: €9,95

Klik hier om het boek bij Bol.com te bestellen.

https://www.bol.com/nl/p/papa-pak-je-de-maan-voor-mij/9200000060020695/?suggestionType=typedsearch

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie