Je bekijkt nu Review: Babybijbel – Corien Oranje

Review: Babybijbel – Corien Oranje

Ben je op zoek naar een leuk (en christelijk) kraamcadeau, dan is de Babybijbel van Corien Oranje een leuk idee. Corien Oranje ken je misschien wel van de boeken over juf Fien, het is echt één van mijn lievelings kinderboekenschrijvers. In deze blog vertel ik je graag meer over de Babybijbel.

De Babybijbel
In de Babybijbel vind je de mooiste verhalen voor baby’s. De verhalen worden zo verteld dat ook het kindje ze kan ervaren. Samen voel je de zon op je wangen, hobbel je mee met Abraham op de kameel en maak je muziek voor God. Zo komen de verhalen uit de Bijbel tot leven in woorden en beelden die passen bij baby’s. Bij elk verhaal vind je een kinderliedje op een bekende melodie, lieve en grappige bijbelliedjes die je graag voor de baby zult zingen.

De Babybijbel is gemaakt in samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap en bevat zeven verhalen. Denk aan de schepping, de roeping van Abraham, muziek maken voor God, geboorte van Jezus, Jezus zegent de kinderen, de goede herder en de storm op het meer. Alle illustraties zijn met Oost-Indische inkt gemaakt door Marieke ten Berge. De illustraties zijn zwart-wit en daarnaast heeft elk verhaal één pastelkleur. Speciaal gemaakt voor jonge baby’s, omdat ze al goed zwart en wit kunnen onderscheiden.

Review: Babybijbel - Corien Oranje
Mijn mening
De Babybijbel is een prachtig kartonnen boek geschikt voor grijpgrage kinderhandjes. Niet alleen leuk om uit voor te lezen, maar ook een heuse eye-catcher voor op de kinderkamer. Het boek met een mint groene kaft heeft namelijk echt een hippe en vlotte uitstraling.

De verhalen zijn kort en er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige zinnen. Wat ik zo mooi vind is dat alle teksten sterk op de zintuigen en interactie gericht zijn. Hierdoor sluiten ze goed aan op de behoefte van baby’s. De liedjes op bekende wijsjes (‘Hoedje van papier’, ‘Paardje in galop’) kan elke ouder zo meezingen.

Lees ook: Spelenderwijs verbinden en hechten.

Kortom echt een prachtig boek met schattige illustraties en baby-vriendelijke verhaaltjes. Geschikt voor baby’s vanaf ongeveer vier maanden.

Babybijbel
Schrijver: Corien Oranje
Illustrator: Marieke ten Berge
Uitgeverij: Jongbloed
Prijs: €16,95

Klik hier om de Bijbel te bestellen.

Review: Babybijbel - Corien Oranje

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie