Je bekijkt nu Review: De kleine dierendokter

Review: De kleine dierendokter

Van uitgever Oogappel kreeg ik het kartonnen boekje ‘De kleine dierendokter‘ geillustreerd door Eric Bouwens. Een mooi boekje voor peuters om kennis te maken met verschillende dieren. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

De kleine dierendokter
Wanneer je door het boek bladert zie je op elke rechterpagina een dier staan. De dieren in dit boek voelen zich niet lekker. Uil heeft jeuk op zijn bolletje, maar kan er niet bij met zijn snavel. En ook met zijn vleugels lukt het niet. Otter is snipverkouden. Het snot drupt uit zijn neus en hij heeft geen doekje om het op te vegen.

Aan het kind wordt op de linkerpagina gevraagd of het wil helpen. “Veeg je het snot van otter op met een doekje?” “Help jij krokodil met tandenpoetsen?”. 

Daarnaast begint elke vraag met een geluid dat passend is bij de situatie. Deze woorden knallen echt uit de tekst. “Njam, njam” bij de krokodil die lekker heeft gegeten en “Knor, knor” bij het varkentje dat trek heeft in een snoepje. De geluiden en de handelingen maken het tot een heerlijk interactief boek. Samen de geluiden nadoen en het kind stimuleren om op speelse wijze te zorgen voor een ander.

De illustraties
De illustraties zijn ontzettend aandoenlijk en komen mede door de pasteltinten heel lieflijk over. Alleen het betreffende dier is geïllustreerd, dit maakt het geheel goed overzichtelijk voor peuters.

Breid het uit met rollenspel
Nadat je het boek een aantal keren hebt voorgelezen kan je ook het rollenspel van de dierendokter oefenen. Je kind heeft vast wel een aantal knuffels die wat aandacht kunnen gebruiken. Geef het kind een dokterskoffertje met wat pleisters en laat zien hoe hij of zij voor de dieren kan zorgen.

  • Laat het kind een lekker warm bedje voor de knuffel maken.
  • Laat het kind de knuffel vertroetelen met een aai over de buik.
  • Laat het kind de knuffel eten of drinken geven.
  • Laat het kind de knuffel wassen en tandenpoetsen.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

De kleine dierendokter
Auteur: Oogappel
Illustrator: Eric Bouwens
Uitgever: WPG uitgevers
Prijs: €13,99

Review: De kleine dierendokter

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie