Je bekijkt nu Bijbelse prentenboeken – Kathleen Amant

Bijbelse prentenboeken – Kathleen Amant

Wanneer je kleuters lesgeeft of jonge kinderen hebt dan ken je vast wel de tekeningen van Kathleen Amant, bekend van het meisje Anna. Maar wist je dat ze ook meerdere Bijbelse prentenboeken heeft geschreven en geïllustreerd? In deze blog wil ik je er graag meer over vertellen.

Bijbelse prentenboeken
De reeks ‘Bijbelverhalen aan kleuters verteld’ bestaat inmiddels uit 7 delen en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Elk prentenboek licht een verhaal uit de Bijbel op eenvoudige wijze toe. De teksten zijn erg goed te begrijpen voor jonge kinderen en de kleurrijke illustraties bieden een goede ondersteuning aan het verhaal. Kathleen heeft de verhalen toegankelijk voor jonge kinderen gemaakt, maar is wel dicht bij de Bijbelse waarheid gebleven.

Dit maakt de serie perfect inzetbaar op de peuterspeelzaal of bij de kleuters. Van elk prentenboek zijn ook kamishibai-platen gemaakt. Deze combinatie van voorlezen en theater dompelt de kinderen volledig onder in een verhaal. In een houten kastje of poppentheater worden grote prenten (A3-formaat) getoond. De verteller verschuift de prenten als in een trage tekenfilm en leest ondertussen het verhaal voor. De tekst die hoort bij de voorste prent staat steeds op de achterkant van de laatste prent in het kastje

De volgende prentenboeken zijn beschikbaar:

Het kerstverhaal
Jozef en Maria woonden in Nazareth. In Maria’s buik groeide een baby. Op een dag moesten ze van de koning naar Bethlehem gaan. In de herberg was geen plaats voor hen. Ze schuilden in een stal en daar werd Jezus geboren.

Het verhaal van David en Goliath
Lang geleden leefde er in Israël een jongen. David was zijn naam. Hij had zes oudere broers. Omdat hij de jongste was, moest hij op de schapen van zijn papa letten. Met zijn slinger hield hij alle wilde dieren uit de buurt. Op een dag viel het leger van de Filistijnen Israël binnen. Er vocht een reus in hun leger.

Bijbelse prentenboeken - Kathleen Amant

Het verhaal van de Samaritaan
Lucas wordt aangevallen door rovers. Ze laten hem gewond achter. Lucas heeft hulp nodig. Maar een priester loopt hem voorbij. Ook Ruth, die elke dag naar de kerk gaat, helpt hem niet. Dan komt er een Samaritaan langs. Samaritanen zijn slechte mensen, denkt Lucas. Maar klopt dat wel?

Het paasverhaal
Jezus is de zoon van God. Op een dag gaat hij naar Jeruzalem. Alle mensen zijn blij hem te zien. ‘Jij moet onze koning worden!’ roepen ze. Dat is niet naar de zin van de echte koning. Jezus eet samen met zijn 12 vrienden. Eerst wast hij hun voeten. Dan delen ze brood en wijn. De dag erna wordt Jezus opgepakt. Hij krijgt een kroon van doornen op zijn hoofd.

Het verhaal van het verloren schaap
Er was eens een herder Elias. Hij had een kudde van wel 100 schapen. Hij hield erg veel van zijn dieren. Iedere dag telde hij zijn schapen om te zien of ze er nog allemaal waren. Op een dag telde hij maar 99 schapen. Elias besloot meteen om het verloren schaap te gaan zoeken.

Het verhaal van Noach
God zag dat de mensen veel ruzie maakten. Alleen Noach niet. God zei tegen Noach: ‘Bouw een boot voor jou en alle dieren. Dan zal je gered worden.’ Noach ging meteen aan de slag.

Het verhaal van Jona
De mensen in de stad ruziën veel. Jona wil hen zeggen dat ze moeten ophouden, maar hij durft niet. Hij verstopt zich op een boot. Als er een storm opsteekt, wordt Jona overboord geslagen. Een walvis slokt hem op.

Kende jij de bijbelse prentenboeken van Katleen Amant al?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie