Je bekijkt nu Boekentip: Wie woont hier?

Boekentip: Wie woont hier?

De boeken over Nijntje en zijn vriendjes zijn ontzettend leuk voor peuters. Ook het nieuwe boek Wie woont hier? zal zeker in de smaak vallen. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Wie woont hier?
Dit is niet een gewoon leesboekje, maar een schuifboekje. Het boekje bevat namelijk kartonnen platen die je uit elkaar kunt schuiven. Het voelt wat kwetsbaar aan, maar na even wennen merk je dat de platen stevig genoeg zijn om aan te trekken.

De titel geeft het al duidelijk aan. Wie woont hier? Op elke plaat staat een huis of een gebied. Denk aan een vogelhuisje, ijsschotsen, hondenhok, ei, bijenkorf, boom, bloemen, vijver en een appel.

De volwassene leest voor: in de korf wonen… De peuter mag het antwoord noemen en daarna het karton openschuiven. In dit geval komen er bijen tevoorschijn. 

De peuters leren zo op een spannende en interactieve manier de namen van dieren en hun huisjes. Kortom een ontzettend leuk en vrolijk kartonboek waar menig peuter veel plezier aan zal beleven!

Tellen met Nijntje
Schrijver: Dick Bruna
Illustraties: Dick Bruna
Uitgeverij: Mercis
Prijs: €8,95

Klik hier om het boek bij bol.com te bestellen.

Boekentip: Wie woont hier?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie