Je bekijkt nu Boekentip: Neushoorn en Narwal

Boekentip: Neushoorn en Narwal

Nu ik zwanger ben kijk ik ook regelmatig om me heen voor leuke baby-boekjes. Wist je dat baby’s in het begin van contrasterende zwart-witpatronen houden? Marieke ten Berge en Corien Oranje hebben daarom een prachtig groot kijk- en zoekboek van karton rondom de schepping gemaakt. In deze blog vertel ik je graag meer over het boek Neushoorn en Narwal.

Neushoorn en Narwal: kijk en zoek in de schepping
In dit prentenboek ontdek je op elke pagina nieuwe en bekende dieren in hun eigen omgeving. Je ziet de dieren in het oerwoud, onder de grond en in de nacht, dieren met een gladde huid of een harige vacht, en dieren die langzaam of heel snel zijn. Alle illustraties zijn in zwart-wit.

Op elke pagina vind je een versje op rijm in een gekleurd kader, waarin je de verwondering terugleest over Gods mooie schepping. Ook staan hier zoekvragen die volwassene en kind uitdagen om zo veel mogelijk bijzondere dieren te vinden. 

Op elke pagina zitten de volgende personages verstopt:

  • De neushoorn
  • De narwal
  • Een jongetje met donkere krullen
  • Een meisje met blond haar

Boekentip: Neushoorn en Narwal Boekentip: Neushoorn en Narwal

Mijn mening
Het is een prachtig exemplaar dat erom vraagt om regelmatig doorgebladerd te worden. Ik stel me zo voor dat ik er straks met mijn dochter wel uren zoet mee ben. Wanneer ze wat ouder wordt is het leuk om ook echt de zoekopdrachten uit te voeren.

Wat voor dier komt er uit het huisje van de rups?
Waar heeft het vliegend hert zicht verstopt?
Kun jij een lieveheersbeestje vinden?

Wat ik een groot pluspunt vind is dat onbekende dieren(namen) ook benoemd worden. Het is geen standaard dierenzoekboek. Hierdoor blijft het boek ook voor het wat oudere kind ontzettend leuk. Begeleiding bij het voorlezen van de opdrachten en wellicht het zoeken is wel handig.

Op de achterkant staat trouwens een qr-code. Wanneer je deze scant kom je op een pagina van Jongbloed met daarop alle antwoorden van de dieren die op de verschillende platen te vinden zijn. Wel zo fijn, als je net als ik geen bioloog bent. :-)

Ik ben ontzettend blij met dit prachtige boek. Het is niet alleen leuk om doorheen te bladeren, maar ook een heuse eye-catcher. Dit boek komt op het boekenplankje in de babykamer te staan samen met de babybijbel van Corien Oranje.

Duikbril op en flippers aan, 
kom, we zwemmen naar beneden
in de grote oceaan. 
Sprookjeswereld onder water – 
wat heeft God dat mooi gedaan!

Neushoorn en Narwal
Schrijver: Corien Oranje
Illustrator: Marieke ten Berge
Uitgeverij: Jongbloed
Prijs: €14,95

Klik hier om het prentenboek te bestellen.

Boekentip: Neushoorn en Narwal

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie