Je bekijkt nu Kunst voor de allerkleinsten

Kunst voor de allerkleinsten

Ben je op zoek naar een kartonboek voor je peuter om de eerste woordjes aan te leren? Maar wil je niet zo’n standaard woordenboekje? Van Lemniscaat kreeg ik twee schitterende kartonboekjes gebaseerd op de kunstcollectie van The British Museum. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Kunst voor de allerkleinsten
Een paar jaar geleden was ik in Londen en daar heb ik o.a. The British Museum bezocht. Dit is het rijksmuseum van Groot Brittannië. Het bevat een van de grootste kunstcollecties ter wereld: dertien miljoen voorwerpen uit de menselijke geschiedenis.

Nu kunnen de ook de allerkleinsten kennis maken met de prachtige kunstvoorwerpen door twee bijzondere kartonboekjes.

Dieren
In dit kartonboekje kunnen nieuwsgierige kleintjes aan de hand van kunstvoorwerpen kennis maken met allerlei bijzondere dieren. Allerlei diersoorten komen aan bod; sommige dieren zullen in de belevingswereld voorkomen, andere dieren zijn wat onbekender.

Denk bijvoorbeeld aan dieren als: kever, kamelen, papegaaien, leeuw, hert,  hagedis, uil. hond, sprinkhaan, octopus en gordeldier.

Klik hier om het boek te bestellen.

Natuur
In dit kartonboekje kunnen nieuwsgierige kleintjes aan de hand van kunstvoorwerpen kennis maken met allerlei bezienswaardigheden uit de natuur. Dit boekje vind ik nog bijzonder dan het boekje over dieren.

Allerlei woorden komen voorbij; bij, eikel, zon, bloesem, krab, zee, roos, regen, eend, tulpen, lucht, perzik en blaadjes. Alles wordt door elkaar weergegeven. Het is dus niet zo dat eerst de bloemen en dan de dieren worden afgebeeld.

Klik hier om het boek te bestellen.

Kunst voor de allerkleinsten

Mijn mening
De dieren en voorwerpen uit de natuur worden op verschillende wijze afgebeeld. Soms wordt er gebruik gemaakt van een beeld (voorwerp), andere keren is het een schilderij of illustratie. Ook komt er af en toe een zwart-wit illustratie voorbij.

Het zijn vooral geen standaard illustraties. De zon is bijvoorbeeld afgebeeld via een rond grijs beeld.

Het klinkt misschien wat rommelig, maar het boekje is ontzettend goed vormgegeven. Er worden ook prachtige heldere kleuren gebruikt, die de kinderen zeker zullen aanspreken. Alle afbeeldingen samen maakt het echt een afwisselend geheel.

Kortom: het zijn echt leuke boekjes voor de kleinsten om hun woordenschat verder uit te breiden. Het zijn geen standaard woordenschat en dat maakt ze juist zo leuk!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie