Je bekijkt nu Peuterboekjes: klop, klop! en Grrr!

Peuterboekjes: klop, klop! en Grrr!

Van uitgever Clavis kreeg ik twee hele vrolijke peuterboekjes van de serie ‘Mijn schuifboekje’. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Serie mijn schuifboekje
In deze serie zijn al verschillende hardkartonnen boekjes uitgegeven. De interactieve boekjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar en kenmerken zich door een speels schuifsysteem en geluiden.

Klop klop!
In dit vierkante boekje staan de geluiden die in huis te horen zijn centraal. Wanneer je door het boek bladert kom je kinderen tegen die diverse handelingen uitvoeren. Al deze handelingen maken een bepaald geluid. De peuter moet proberen te raden welk geluid het maakt.

Zo is er een jongen die aan het stofzuigen is of een meisje dat water uit de kraan pakt. Door een deel van de afbeelding te verschuiven komt er een zilveren cirkelvormige uitsparing tevoorschijn waar op gedrukt kan worden. Het betreffende geluid kan dan beluisterd worden.

Daarnaast worden er nog andere illustraties afgebeeld van voorwerpen of dieren die geluid maken. Dit geluid staat er fonemisch bijgeschreven en kan voorgelezen worden.

Bijvoorbeeld: “Miauw! doet de poes, tringgg! doet de telefoon en wat doet de stofzuiger?” De peuter maakt het geluid en mag dan het geluid laten horen door op het zilveren rondje te drukken.

klop, klop!

Grrr!
In dit vierkante boekje staan de geluiden die in een dierentuin te horen zijn centraal. Wanneer je door het boek bladert kom je dieren (en een bewaker) tegen die geluiden maken. De peuter moet proberen te raden welk geluid het dier maakt.

Dieren die aan bod komen zijn; tijger, krokodil, pinguïn, papegaai, leeuw, zebra, olifant, slang en de aap.

Bij een heel aantal dieren staan de geluiden erbij geschreven. Bij de overige dieren kan het geluid gecontroleerd worden door de zilveren cirkelvormige uitsparing in te drukken.

Grrr!

Mijn mening
De vrolijke boekjes zijn enorm leuk om samen met de peuter te bespreken. De eerste paar keren lukt het misschien nog niet om een bepaald geluid na te doen, maar na enige oefening zal hij het  zelf doen. De vrolijke illustraties zijn eenvoudig getekend en een lust voor het oog.

Op de laatste pagina van elk boekje zijn alle illustraties nog eens in het klein afgebeeld. Nadat de volwassene alle geluiden heeft voorgedaan is het nu de beurt aan de peuter. Kan hij alle geluiden nadoen?

Al met al een leuke serie boekjes die niet mogen ontbreken op de kamer van een peuter. De kinderen leren zo onbewust op een leuke manier de namen van voorwerpen/handelingen in huis (Klop, klop!) of de dieren uit de dierentuin (Grrr!). En daarbij mogen ze ook nog eens schuiven, drukken en geluiden maken!

Mijn schuifboekje
Schrijver: Nathalie Choux
Illustraties: Nathalie Choux
Uitgeverij: Clavis
Prijs: €15,95

Bestel Grrr! Mijn schuifboekje.

Bestel Klop, klop! mijn schuifboekje

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie