Je bekijkt nu Boekentip: Noortje zet haar schoentje

Boekentip: Noortje zet haar schoentje

Geef je les aan peuters of heb je zelf een peuter in huis dan ken je vast wel de boekjes over het meisje Noortje. In deze blog wil ik graag wat meer vertellen over een nieuw deel, namelijk ‘Noortje zet haar schoentje‘. Een heerlijk voorleesboekje tijdens de sinterklaastijd.

Noortje zet haar schoentje
Het is bijna Sinterklaas. Noortje speelt samen met Poes en hond Boef met de verkleedkleren. Ze heeft net als Sint een rode mantel om en een mijter op haar hoofd. Ook Poes krijgt een grappige Pietenmuts op.

Ze gaat een mooie tekening voor Sint en Piet maken. Vanavond mag Noortje haar schoen zetten; dus de tekening gaat in haar laarsje. Ook zet ze er een bakje water naast en een bordje met een wortel en een appel.

Eerst nog een sinterklaasliedje zingen en daarna gaat Noortje lekker slapen. Ze droomt fijn over Sinterklaas die cadeautjes rondbrengt. Zou Sinterklaas vannacht ook bij haar langskomen? Zou er wat in haar laarsje zitten?

En ja hoor! De volgende dag liggen er drie pakjes bij de openhaard. Een pakje voor Noortje, Poes en Boef. De tekening en het lekkers is weg. “Dankjewel Sinterklaas!”

Mijn mening
Wat een fijn boekje voor peuters! Het prentenboek is op klein, vierkant formaat dus ideaal voor de peuterhandjes om zelf vast te houden. De illustraties zijn heel kleurrijk en worden met veel details weergegeven. Noortje heeft steeds een heel schattige uitdrukking op haar gezicht.

Een ideaal boekje om aan de peuter voor te lezen wanneer zij voor het eerst haar schoen mag zetten. Dit zal misschien best een beetje spannend zijn. Met dit prentenboek wordt de peuter goed voorbereid en weet het hoe het ‘spel’ van schoentje zetten gaat.

Kortom een heerlijk boekje om samen mee op de bank met een bakje kruidnoten te kruipen. En daarna mag de peuter natuurlijk de schoen zetten!

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Noortje zet haar schoentje
Auteur/illustrator: Annemarie van der Heijden
Uitgever: Clavis
Prijs: €10,95

Boekentip: Noortje zet haar schoentje

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie