Je bekijkt nu Boekentip: Volg je mij?

Boekentip: Volg je mij?

Ben je op zoek naar interactieve boeken voor de allerkleinsten? Dan is het zeker de moeite waard dit blog te lezen over de boeken “Volg je mij?” en “Volg je mij? Reis rond de wereld”.

Volg je mij?
Op de eerste bladzijde maak je kennis met Vos. Hij heeft hulp nodig bij het zoeken van al zijn vriendjes. Elke bladzijde heeft zijn eigen zoekopdracht. De zoektocht begint met het zoeken naar één vriendje. Per bladzijde komt er steeds een vriendje bij die gezocht moet worden.

Als de kinderen het doolhof volgen met hun vinger, komen ze de vriendjes tegen. Om naar de volgende bladzijde te gaan kunnen de kinderen hun vinger door het volgende kijkgaatje doen om een nieuw avontuur te starten. De dieren hebben zich o.a. verstopt in het bos, op de boerderij en in de zee.

Volg je mij? Een reis rond de wereld
Ook in dit boek heeft Vos hulp nodig om zijn vriendjes te vinden. Deze keer gaan de kinderen niet op zoek naar Eendje, Schilpad of Eekhoorn, maar maken ze een reis rond de wereld op zoek naar bijv. Beer, Koe en Aap.

Van Noord-Amerika reizen ze naar Europa, Zuid-Amerika, Afrika en Azië. In deze landen is het ook de bedoeling dat Vos wordt gezocht. Naast dieren die er gezocht moeten worden is er uiteraard nog veel meer te zien op elke bladzijde.

Mijn mening
Gelijk op de voorkant van elk boek kunnen de kinderen ontdekken. Daar zijn namelijk al uitgestanste paden te vinden, waar ze met hun vinger de weg kunnen volgen. Dus de boeken nodigen uit om gelezen te worden.

De boeken hebben een mooi dik kaft en de bladzijdes zijn van stevig en wat dikker karton. De uitgestanste paden hebben een kleur die past bij het thema van de bladzijde. Door de vele illustraties op één bladzijde maakt dit samen een vrolijk en kleurrijk geheel.

Naast dat het volgen van de paden met je vinger goed is voor de fijne motoriek vergroot het ook de betrokkenheid. Zo zijn de kinderen zelf actief op zoek. Tijdens het zoeken zullen ze ongetwijfeld nog veel meer zien waarover je met je kind kan praten. Hiermee wordt de woordenschat vergroot.

Ook leuk is om het spelletje ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet..’ te spelen. Daarnaast kun je ook de dieren laten tellen, de kleuren benoemen, dierengeluiden laten horen enz. Eenmaal met het boek op schoot kom je vast op nog veel meer ideeën.

Volg je mij? en Volg je mij? Reis rond de wereld
Auteur: diverse auteurs
Uitgever: De Ballon
Prijs: €14,40

Klik hier voor meer informatie of om de boeken te bestellen.

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie