Je bekijkt nu Review: De vreselijke tweeling

Review: De vreselijke tweeling

Ik kreeg van De Fontein een ontzettend leuk leesboek opgestuurd, namelijk ‘De vreselijke tweeling‘. “Max en Lot zijn niet zomaar een tweeling. Lot kan geweldig toneelspelen en Max weet alles van humor en goede grappen uithalen. Helaas is hun moeder daar niet zo blij mee. Ze is ontzettend bang voor viezigheid en enge ziektes, en vindt hun grappen gruwelijk, verschrikkelijk en afschuwelijk – het liefst zou ze haar kinderen verkopen op Marktplaats. Volgens Max en Lot valt het allemaal wel mee. Hun grappen zijn geniaal maar ongevaarlijk… tot er op een dag iets ontzettend mis gaat.”

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

De familie
‘De vreselijke tweeling’ begint met het introduceren van familie De Leeuw. Vader is de oprichter van een ‘geweldig’ haargroeimiddel. Alleen door een tv-programma willen mensen het middel niet meer kopen. Nu is hij samen met zijn belangrijkste onderzoeker bezig met een nieuw middeltje. Moeder De Leeuw is iemand die als de dood is voor enge ziektes. Ze draagt altijd lange fluwelen handschoenen tot aan de ellebogen, want bacteriën en virussen zitten immers overal. Mevrouw De Leeuw is zo bang voor viezigheid dat ze zelfs haar eigen kinderen zelden aanraakt. “Er zitten meer bacteriën op kinderen, dan op een wc-bril!” Gelukkig heeft ze een paar vriendinnen waar ze haar leed mee kan delen. Elke maand komen de dames bij elkaar om de nieuwste ontdekkingen te bespreken. Meneer en mevrouw De Leeuw hebben twee kinderen: Max en Lot, een tweeling. Lot wil later actrice worden en Max wil later beroemd worden. Hij weet alleen nog niet waarmee. Lot vindt het heerlijk om haar moeder op te jutten en Max haalde elke week wel een 1-april grap uit!

Een verschrikkelijke grap
Op een dag komt Max op een website waar je veranderdrankjes kunt bestellen. Het is helemaal gratis dus hij bestelt een drankje om thuis uit te proberen. Ze willen de vissen veranderen in een hond, maar dit gaat helemaal mis als meneer de Leeuw het drankje per ongeluk op drinkt. Na 10 uur is het veranderdrankje definitief, dus ze moeten zo snel mogelijk in contact komen met de maker van de website voor een hersteldrankje. Anders blijft hun vader voor altijd een hond….

Mijn mening
Ik vind het verhaal echt geniaal! Regelmatig werd ik door mijn man raar aangekeken wanneer ik weer in de lach schoot. Het boek staat echt vol met ontzettend veel leuke grappen. De lay-out van het boek vind ik ook heel mooi, niet alleen vanwege de illustraties maar ook vanwege de tekst. Er worden verschillende lettertypes, illustraties om dingen te verduidelijken en opsommingen gebruikt. Dit komt niet terug op elke bladzijde, maar wel met enige regelmaat. Het boek blijft tot op het laatste moment ontzettend spannend en ik kan me dan ook goed voorstellen dat een kind het boek niet snel wil wegleggen. Ik kon het niet laten om het boek in één keer uit te lezen!

Op de website van Jozua Douglas staan lestips rondom het boek, die je kunt gebruiken tijdens de Kinderboekenweek 2014.

De vreselijke tweeling
Schrijver: Jozua Douglas
Illustrator: Elly Hees
Uitgever: De Fontein
Prijs: €13,95

Klik hier om het leesboek te kopen.

de-vreselijke-tweeling

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Debbie

    Voor welke leeftijd is dit boek?

Geef een reactie