Review: Welkom op de bouwplaats!

Van uitgeverij Holland kreeg ik een heel leuk en informatief prentenboek toegestuurd, namelijk ‘Welkom op de bouwplaats!‘. Dit prentenboek is uitermate geschikt voor de bovenbouw! Ik heb dit boek van de uitgever gekregen.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Dit prentenboek is voor kinderen die alles willen weten over ontwerpen en bouwen. Met een echt architectonisch ontwerp wordt stap voor stap uitgelegd hoe een huis gebouwd wordt, van de fundering tot de afwerking. Alle beroepen in de bouw passeren de revue. Alle informatie wordt ondersteund door foto’s, plattegronden en illustraties. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van jonge toeschouwer Tim.

Het verhaal
Op de eerste bladzijde stelt Tim zich voor, hij gaat binnenkort verhuizen. Zijn ouders hebben een stuk grond gekocht om daar een huis te laten bouwen. De oom van Tim (Hannes) is architect en heeft het huis ontworpen. Daarnaast controleert hij of alles ook goed wordt uitgevoerd op de bouwplaats.

Op het stuk grond staat nu nog een oud benzinestation, dat eerst gesloopt moet worden. Daarna wordt de bouwplaats ingericht en gaat het echt beginnen! In elk hoofdstuk wordt het huis iets verder gebouwd: de kelder, het plafond, de muren, en het dak. Daarna begint de afwerking: de vloeren en trappen, de gevel, de muren en uiteindelijk de tuin.

Elk hoofdstuk bevat twee bladzijden, op de linkerkant staat de tekst en rechts de prent. Elke bladzijde heeft ook een extra omslagvel, hierop worden vooral technische details verteld.

De layout
Ik vind de platen echt prachtig, ze zijn ook bijna levensecht! Het lijken net foto’s, maar het zijn toch echt illustraties met enorm veel details! De tekst is leuk voor erbij, maar de platen maken het boek! Ik kan me goed voorstellen dat kinderen hier uren naar kunnen kijken.

In de klas
Dit boek is echt een must wanneer je een project doet rondom bouwen of de architect. Alles wordt op een eenvoudige manier tot in de details uitgelegd, alleen in de omslagvellen worden moeilijke technische begrippen gebruikt. Een groot pluspunt is dat deze begrippen ook worden uitgelegd!

Het boek in echt een informatief prentenboek, dus niet echt geschikt voor het voorlezen in de grote kring. Al kan ik me goed voorstellen dat sommige kinderen het wel heel interessant vinden! Door de mooie platen zou je het boek heel goed tijdens een kleine kringactiviteit voor de geïnteresseerden kunnen inzetten.

Welkom op de bouwplaats!
Schrijver: Rolf Toyka, Ferenc B. Regos
Illustrator: Heike Ossenkop
Uitgever: Holland
Prijs: €14,95

Klik hier om boek te bestellen.


BewarenBewarenBewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie