Je bekijkt nu Review: Jens en de slaapbus

Review: Jens en de slaapbus

Vrouwke Klapwijk heeft een hele leuke serie voor jongens geschreven. Het eerste deel van de serie zal gaan over de avonturen van Jens en heet “Jens en de slaapbus“.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Het verhaal
Jens woont met zijn ouders, zijn zusje Floor en zijn opa en oma in een leuk dorp. Jens is een jongen die van avonturen houdt en dat blijkt al meteen aan het begin van het verhaal waar hij op het dak van de schuur is geklommen. Als vervolgens de ladder bij het dak wordt weggehaald is hij druk bezig om een oplossing te bedenken hoe hij er af kan komen zonder dat zijn moeder het merkt. Dat duurt niet lang, want met een groot kabaal komt er een rode bus het pad op rijden en krijgt oom Rik alle aandacht.

Jens mag helpen om de bus op te knappen want er mankeert nog al wat aan. Als de bus dan eindelijk klaar is mag Jens mee een rondje rijden. Tot zijn grote verrassing blijft het daar niet bij, maar mag hij met oom Rik een nachtje in het bus kamperen met de bus. Ze eten gezellig samen, spelen een potje voetbal en oom Rik vertelt een spannend verhaal. Daarna gaan ze slapen in de bus, maar Jens moet ‘s nachts plassen en in het bos is het dan wel erg donker. Toch durft hij alleen te gaan. Net als hij klaar is en het een beetje spannend begint te vinden blijkt de deur van de bus niet meer open te gaan. Gelukkig hoort oom Rik hem en slapen ze lekker verder. De volgende morgen rijden ze weer naar huis en Jens kan niet wachten tot ze nog een nachtje gaan kamperen.

De illustraties
Andrea Kruis weet het leuke verhaal nog meer kleur te geven met haar vrolijke illustraties. Hoewel de illustraties in het boek zwart-wit zijn, geven ze wel een levendig beeld van het verhaal. Er is een afwisseling in geen illustratie op een pagina tot een pagina vullende illustratie.

Mijn mening
Jens en de slaapbus is een leuk boek voor de beginnende lezer. Het is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en heeft avi niveau M3/E3. Ik denk dat het goed te lezen is voor een wat meer gevorderde lezer in groep 3. Veel kinderen van deze leeftijd zullen zich in de gedachten gang van Jens  herkennen. Het is een vrolijk boek met leuke grapjes en zal zeker aanslaan bij de jongens. Een aanrader om deze serie in een groep 3 te hebben. Er is een al een tweede deel, namelijk: Jens kampeert bij de boer.

Jens en de slaapbus
Schrijver: Vrouwke Klapwijk
Uitgever: Callenbach
Prijs: €7,99

Jens en de slaapbus

BewarenBewarenBewarenBewaren

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Edwin

    Waarom is dit nou ‘voor jongens’? Die gender-segregatie is schadelijk voor veel kinderen. Dit voor jongens, dat voor meisjes. En als hij nou net die jongen bent die “meisjes dingen” leuk vindt? Of dat meisje dat “jongens dingen” graag doet? Als transgender, agender, bigender of om wat voor reden dan ook. En de kinderen praten het na en geven het door.

Geef een reactie