Je bekijkt nu Review: Pas op, opa!

Review: Pas op, opa!

Ik kreeg van Holkema & Warendorf het leesboek ‘Pas op, opa!‘ om te reviewen. Dit leesboek is geschreven door Vivian den Hollander en geschreven op AVI M4. De illustraties zijn door Saskia Halfmouw gemaakt.

Het verhaal
Tom en Mila zijn nieuw in de buurt en vervelen zich. Ze besluiten om belletje te gaan trekken, maar dan komen ze erachter dat op nummer 10 een soort opa met woeste baard en raar haar woont. Wat een enge buurman, ze rennen snel weg! Thuisgekomen heeft mama groot nieuws: er komt een nieuwe oppas. Dit blijkt niemand minder dan de buurman, meneer Bullebak te zijn.

Het verhaal wordt ontzettend leuk ingeleid en is erg beeldend geschreven. Op deze manier kunnen de kinderen zich goed inleven in Tom en Mila. Uiteindelijk blijkt de buurman helemaal niet zo eng te zijn. Hij is juist heel erg aardig en super sportief! In het verhaal doet hij allerlei gekke dingen die de lezers hilarisch zullen vinden. Tikkertje spelen of bomen klimmen… tja opa’s hoeven zeker niet oud, grijs en saai te zijn!

De tekst is in korte zinnen weergegeven en elke zin begint op een nieuwe regel. Het verhaal is geschikt voor kinderen die op M4 niveau lezen.

Review: Pas op, opa! Review: Pas op, opa!

De illustraties
In het boek staan prachtige kleurrijke illustraties gemaakt door Saskia Halfmouw. Ze zijn volop aanwezig waardoor het lezen nog aantrekkelijker wordt gemaakt. Opa Bullebak ziet er ook op de illustraties een beetje gek uit waardoor het typetje uit de tekst echt wordt benadrukt. De kinderen hebben door de illustraties weinig inbeeldingsvermogen nodig om het boek goed te begrijpen.

In de klas
De kinderen vinden het leuk leesboek om te lezen. Hij is niet heel dik, dus ook goed te doen voor kinderen die het lezen wat minder leuk of lastig vinden. Je kan het boek heel goed voorlezen tijdens de kinderboekenweek en erna nog over door praten.

  • Heb jij een opa Bullebak in de straat wonen?
  • Als iemand er gek uit ziet, betekent dit dan gelijk dat hij ook stom is?
  • Hoe sportief is jouw opa?
  • Zou jij opa Bullebak als oppas willen? Waarom wel/niet?

Pas op, Opa!
Schrijver: Vivian den Hollander
Illustrator: Saskia Halfmouw
Uitgever: Holkema & Warendorf
Prijs: €14,49

Klik hier om het leesboek te bestellen.

Review: Pas op, opa!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie