Je bekijkt nu Review: Silvester… en het knorrende cadeau

Review: Silvester… en het knorrende cadeau

Daar is hij dan, deel 3: ‘Silvester… en het knorrende cadeau’. Eerder dit jaar schreef ik een review over het tweede deel van de Silvester serie. Ook deze keer is Willeke Brouwer er in geslaagd de lezers in de leeftijd van 10-12 jaar te laten genieten van een nieuw Silvester avontuur.

Het verhaal
Je zal maar een lootje kopen en daarmee een varken kunnen winnen. Typisch iets voor IJsselbroek vindt Silvester. Hij staat dan ook niet te springen als ze het varken winnen. De verbazing is groot als het varken met een diepvrieswagen wordt bezorgd. Het hok wat Silvesters vader heeft gebouwd blijkt niet nodig.

Silvester is bijna jarig en op zoek naar een idee om zijn verjaardag te vieren. Na wat nadenken weet hij het: een boottochtje op de IJssel. Na enige aarzeling durft hij ook Marieke uit te nodigen. Het verjaardagsfeestje loopt wel iets anders dan Silvester voor ogen had. Net zoals zijn cadeaus. Hij krijgt een nieuwe mobiel en dan toch nog een knorrend cadeau. Hij weet niet wat hij daarvan moet vinden. Het blijft maar lastig, wonen in IJsselbroek,  wat soms stiekem best leuk is, en Burgerdam missen waar je zoveel leuke herinneringen hebt.

Ondertussen wordt er in de Keet hard nagedacht door het vriendengroepje van Silvester. De school bestaat 100 jaar en er is dus feest. Er wordt een reünie georganiseerd en een talentenjacht. Silvester en zijn vrienden willen gaan rappen. Al snel hebben ze de rap in elkaar en blijkt stille Jorrit super goed te kunnen rappen. Maken ze een kans om te winnen?

De illustraties
Ook in ‘Silvester… en het knorrende cadeau’ kijk je je ogen uit. Hoewel je misschien geneigd bent om wat vluchtiger langs de tekeningen te gaan, zijn ze erg belangrijk om te bekijken. Ook daarin vind je informatie over het verhaal, wat soms niet alleen te zien is, maar ook te lezen.
De manier waarop de tekeningen worden weergegeven, geeft je het idee dat Silvester  het heel belangrijk vindt dat je het juiste idee krijgt bij zijn avontuur. Dat maakt het boek persoonlijk.

Review: Silvester... en het knorrende cadeau

Mijn mening
Zo enthousiast als ik was na het lezen van deel 2, zo enthousiast ben ik nog steeds. Als je van graphic novels houdt is dit echt een serie die je moet blijven volgen. Door een subtiele terugblik op de eerste twee delen, kun je prima inhaken in dit derde deel. Ook deze keer heb ik regelmatig hardop gelachen bij het lezen van dit boek. Hetzij om wat er gezegd werd of hoe dit werd ondersteund met de afbeeldingen.

Het is een boek dat bij de tijd is en veel herkenning geeft bij de lezers doelgroep.
Wat ik knap vind is dat er veel in het verhaal gebeurd, het boek ook best dik is, maar je er toch vlot doorheen gaat en niet het idee hebt dat je zoveel leest.

Ik kan niet wachten tot juni 2017 wanneer het volgende deel verschijnt!

Silvester… en het knorrende cadeau
Schrijver: Willeke Brouwer
Uitgever: Callenbach
Prijs: €12,99

Klik hier om het boek te bestellen.

Review: Silvester... en het knorrende cadeau

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie