Je bekijkt nu Review: 365 dingen om te doen met Lego steentjes

Review: 365 dingen om te doen met Lego steentjes

Vervelen kan niet meer! In dit boek staan 365 dingen om te doen met Lego steentjes. Elke dag van het jaar is er weer iets nieuws te maken of te doen. Het boek komt van uitgeverij Meis en Maas en is geschreven door Simon Hugo.

Inhoud
De inhoud van het boek begint eigenlijk al op de voorkant van het boek. In de kaft zit namelijk een activiteitenkiezer en stopwatch. En wanneer je het boek openslaat, ontdek je meteen dat je de kaft kan uitvouwen. Daar staat een duidelijke en pakkende uitleg over de activiteitenkiezer en de stopwatch. Daarna volgt een inhoudsopgave waarbij de 365 activiteiten ondergebracht zijn in verschillende categorieën. Zoals Dieren en andere wezensVoor sportliefhebbers en Puzzels en hersenkrakers. In totaal zijn er 25 van deze  verschillende categorieën. Waarbij sommige activiteiten onder meerdere categorieën vallen.

Vervolgens zijn er drie korte hoofdstukjes met handige informatie voordat je begint. Als eerste Wat ga jij vandaag bouwen? Met een paar simpele vragen ontdek je meteen welke activiteiten jij vandaag zou kunnen doen. Zoals de vraag Hoeveel tijd heb je? Het volgende hoofdstuk bevat Bouwbeginselen. Het is namelijk erg handig om de juiste termen te kennen. En ook om te lezen hoe je beter, steviger, handiger kan bouwen. Het laatste hoofdstuk Wees creatief gaat over creativiteit. Hoe je ideeën krijgt, wat je daar mee kan doen. Hoe je iets op kan lossen en wat je kan gaan doen met het bouwwerk dat je hebt gebouwd.

365 dingen om te doen met LEGO steentjes

En dan begint het avontuur; 365 dingen om te doen met Lego steentjes. Elke activiteit heeft een nummer en een kleur. Met kleuren en strepen is duidelijk aangegeven wat er allemaal bij de activiteit hoort.

365 dingen om te doen met LEGO steentjes

Het boek sluit af met activiteit 366 waarbij je je eigen Lego idee verzint. En als laatste, 2 bladzijden over de bouwers van alle Lego die in het boek staat. Met grappige weetjes, zoals de grootte van hun eigen Lego collectie.

De illustraties
Al voordat je het boek openslaat word je enthousiast van de vrolijke kleuren en vele bouwwerken van Lego! Zoals je hierboven ook al kon lezen, wordt er veel gebruik gemaakt van kleuren. Die kleuren geven ook duidelijkheid, je weet precies wat bij elkaar hoort.

Daarnaast staan er veel foto’s in van allerlei dingen die gemaakt zijn van Lego. Het geeft je alvast een idee waar de activiteit over gaat.

In de klas
Met ‘365 dingen om te doen met Lego’, kunnen de kinderen zich niet meer vervelen. Vooral voor kinderen die graag met Lego bouwen en spelen, is dit een aanrader! Natuurlijk hebben ze niet alle Lego die in het boek gebruikt wordt. De uitdaging is dan ook om met de Lego die ze wel hebben, de activiteit te doen. Dit boek is ook goed te gebruiken als uitdagend materiaal tijdens je rekenles. Rekenvaardigheden zoals ruimtelijk inzicht en meten, komen hier volop aan bod.

365 dingen om te doen met Lego steentjes
Schrijver: Simon Hugo
Uitgever: Meis en Maas
Prijs: € 24,95

Klik hier om het boek te bestellen.

Marianne van de Wal

Marianne van de Wal is gastblogger op klasvanjuflinda.nl Ze werkt al ruim 10 jaar als leerkracht in de onderbouwgroepen. Ze ontwerpt en ontwikkelt haar eigen lessen en materialen. Voor haar staat spelen in hoeken, lezen in boeken, ervaringen delen en verhalen op schrijven, centraal. Marianne geeft 3 dagen per week les in groep 2/3 op een kleine, zelfstandige en gezellige basisschool in Best. Ze is getrouwd en moeder van 4 jonge kinderen van 0-6 jaar.

Geef een reactie