Je bekijkt nu Review: Silvester… en de vreemde voorouder

Review: Silvester… en de vreemde voorouder

Vanwege de Christelijke Kinderboekenmaand in 2016 werd ‘Silvester… en de vreemde voorouder’ geschreven als actieboek. Een leuk extraatje voor de trouwe ‘Silvester’ lezer en ideaal voor degene die nog niet bekend zijn met de serie om er eens aan te snuffelen.

De inhoud
‘Voorouders’…. Als je het Silvester vraagt een saai thema wat hem betreft. Als opdracht voor school moet Silvester een stamboom maken. Hierdoor gaat hij in gesprek met zijn opa’s en oma. Hij hoort hierdoor de meest interessante verhalen.

Om inspiratie op te doen voor het thema gaan ze met de klas naar een expositie van opgravingen in de buurt. Op een zwaard na, vindt Silvester het maar weinig bijzonder. Net als de opgravingen die hij zelf doet met zijn metaaldetector. Ook weinig bijzonders. Tot hij met zijn vrienden op een paar botten stuit. Ze zijn er van overtuigd dat het een ridder is, maar dat blijkt toch niet zo te zijn.

De illustraties
Wederom is het weer genieten van de grappige tekeningen. Het zit hem in de kleine dingen. Bijvoorbeeld een verhaal van opa over een borstrok van kriebelwol en daarbij een tekening van Silvester die zoiets aanheeft met de woorden kriebel, kriebel, jeuk.
Knap hoe elke keer weer de juiste dingen worden gekozen om af te beelden die het karakter aan het boek geven.

Mijn mening
In mijn eerdere reviews kun je lezen hoe enthousiast ik ben over deze serie en waarom.

Nieuw is dat dit de eerste keer is dat er iets over God wordt geschreven in de boeken van Silvester. De opa van Silvester gaat elke zondag naar de kerk en Silvester vraagt zich af of God bestaat. Opa geeft zijn mening en laat Silvester zelf nadenken over wat hij er van vindt. Een mooie, subtiele manier om het christelijk geloof aan te stippen, maar elke lezer ook in zijn waarde laat.

Dit actieboek is een korter verhaal dan dat je gewend bent, maar zeker niet minder leuk en boeiend. Want ook dit is weer echt een typisch Silvester avontuur.

Silvester… en de vreemde voorouder
Auteur:  Willeke Brouwer
Uitgeverij: Callenbach
Prijs: €4,95

Klik hier om voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Review: Silvester... en de vreemde voorouder

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie