Je bekijkt nu Review: Astronautenschool

Review: Astronautenschool

Binnenkort gaan wij in groep 3/4 werken rondom het thema ‘Zon, maan en sterren’. Dit thema roept altijd veel vragen op bij de kinderen. ‘Hoe eten ze in de ruimte?’ ‘Hoe word je een astronaut?’ ‘Hoe voelt het om te zweven?’ Ik probeer de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, maar nog leuker is het om het antwoord zelf op te zoeken. Het boek ‘Astronautenschool‘ is geschreven voor nieuwsgierige kinderen. Ben je klaar voor de astronautenschool? Controleer je rooster en stijg op!

Astronautenschool
Door dit informatieboek te lezen leren de kinderen stap voor stap leuke feitjes over de ruimte. Ze worden als het ware meegenomen van astronautenschool tot ruimtereis. Er wordt verteld hoe je een astronaut wordt, hoe een raket werkt, hoe je in de ruimte komt, hoe een maanlanding eruitziet,  hoe je terug naar de aarde vliegt en nog veel meer.

In het boek worden twee vluchten uitgelegd, de eerste vlucht gaat naar de maan en de tweede vlucht naar het internationale ruimtestation ISS. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over het toekomstige ruimtevliegtuig voor toeristen, reizen naar Mars, satellieten en spaceshuttles.

De informatie is helder beschreven en voor kinderen duidelijk te begrijpen. Uiteraard worden er wat moeilijke woorden (vaktaal) gebruikt, maar wanneer je werkt rondom het thema zullen de kinderen de begrippen herkennen.

Review: AstronautenschoolReview: Astronautenschool
De illustraties
Het informatieboek ziet er aantrekkelijk uit. Er zijn diverse ‘echte’ foto’s gebruikt, maar er worden ook illustraties afgebeeld om dingen te verduidelijken. Op de pagina’s is erg veel te zien en te lezen, maar het wordt nergens echt onoverzichtelijk. Er worden verschillende kaders en figuren gebruikt en dit maakt het geheel heel speels. Ook de feitjes en leuke weetjes maakt het boek zelfs leuk voor volwassenen om te lezen.

Ten slotte wordt het boek afgesloten met een leuke ruimtequiz. De kinderen kunnen zichzelf testen en controleren of ze de ‘astronautenopleiding’ hebben volbracht. Grappig om dit aan het einde van een thema met de kinderen in te vullen. Wat hebben ze geleerd?

In de klas
Het boek is geschreven voor kinderen uit de bovenbouw, maar ik denk dat een aantal kinderen uit mijn groep 4 dit boek ook erg leuk zullen vinden. Het ligt echt aan het leesniveau en natuurlijk de motivatie om het te willen lezen.

Je kunt het boek goed gebruiken om antwoord te vinden op onderzoeksvragen van de kinderen. Ook kunnen kinderen het boek gebruiken om een presentatie, werkstuk of spreekbeurt te maken.

Astronautenschool
Schrijver: Deborah Kespert en David Baker
Uitgever: Fontaine Uitgevers B.V.
ISBN: 9789059565128
Prijs: €24,95

Klik hier om het boek bij Bol.com te bestellen.

Review: Astronautenschool

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie