A Year in Holland with Jip and Janneke

Afgelopen woensdag 10 mei is de vijftiende editie van de Annie M.G. Schmidt-week van start gegaan. De week wordt elk jaar gevierd rond 20 mei, de geboortedag van de schrijfster. Dit jaar heeft de week als thema ‘Heel Nederland viert feest met Jip en Janneke’. De verhaaltjes over de twee eigenwijze kleuters blijven grappig voor jong en oud. Ter gelegenheid van de Schmidt-week is er nu een Engelstalige versie namelijk: A Year in Holland with Jip and Janneke.

A Year in Holland with Jip and Janneke
De titel komt je wellicht bekend voor, want het is een vertaling van het boek ‘Met Jip en Janneke door Nederland’.

Jip en Janneke zijn de bekendste kleuters van Nederland. Dicht bij huis hebben ze het altijd goed naar hun zin. Ze fietsen en steppen door de straten, en stampen in grote plassen. Ze plukken bloemen, bakken flensjes en rollen van de dijk. Maar Jip en Janneke trekken er ook graag op uit. Ze komen op de mooiste plekken, zoals het strand, Artis en de kinderboerderij.

In dit voorleesboek zijn de leukste typisch Nederlandse verhalen over Jip & Janneke verzameld. Ze staan garant voor veel voorleesplezier, en de kleurrijke illustraties tonen Nederland op z’n mooist.

Tip: bij verschillende verhaaltjes zijn leuke lessuggesties geschreven die je gratis kunt downloaden! De lessen zijn geschikt voor uit groep 1 tot en met 4.

Review + winactie: A Year in Holland with Jip and Janneke

Engels bij kleuters
Door dit boek aan de kinderen voor te lezen maken ze op een speelse manier kennis met de Engelse taal. Je kunt er ook voor kiezen om eerst het verhaal in het Engels voor te lezen en daarna nog een keer in het Nederlands of andersom.

Het voordeel van het lezen van deze verhaaltjes is dat de kinderen gelijk de juiste grammatica meekrijgen en het vergroot hun Engelse woordenschat. Uiteraard is het dan wel belangrijk dat je een goede uitspraak hebt.

Voor anderstaligen is het een leuke eerste kennismaking met Jip en Janneke en natuurlijk Nederland.

Winactie
Zou je ‘A Year in Holland with Jip and Janneke’ thuis of in de klas willen voorlezen? Dan heb ik goed nieuws! Ik mag van de uitgever namelijk twee exemplaren weggeven! Kans maken? Stuur een mailtje naar [email protected] of laat hieronder een reactie achter. Extra leuk als je dit bericht liket of deelt op Facebook. Je kunt tot donderdag 18 mei meedoen.

En de winnaars zijn: Yvonne van de Looij en Chantal Viergever. Ze hebben inmiddels bericht gehad.

A Year in Holland with Jip and Janneke
Auteur: Annie M.G. Schmidt
Illustrator: Fiep Westendorp
Uitgever: Querido
Prijs: €14,99

Klik hier om het boek te bestellen.

Review + winactie: A Year in Holland with Jip and Janneke

Over Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

50 reacties op “A Year in Holland with Jip and Janneke

 1. Ja, als echte Jip & Janneke fan is dit een geweldige aanvulling op mijn verzameling. Voor mijn studie moet ik binnenkort een verhaal voorlezen in het Engels. Wat is er dan leuker dan de lievelingsverhalen van de juf voor te lezen…… duimen maar !

 2. Als kleuterjuf lees ik, met veel plezier, al 30 jaar uit Jip en Janneke voor! Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit boek niet kende. Aangezien we ook Engels geven ben ik heel erg geïnteresseerd in het boek en enthousiast om ermee aan de slag te gaan! Want…Jip en Janneke verveelt nooit!!! En we leren nog wat over Nederland, 2 vliegen in 1 klap.

 3. Dat zou een geweldig cadeau zijn voor mijn nichtje en petekind Janneke! Zij woont al 20 jaar in Los Angeles met man en drie dochters. Ze is leerkracht en leest haar dochters voor uit Jip en Janneke in het Nederlands. Een Engelstalige uitgave zou helemaal bijzonder zijn!
  Leuke bijkomstigheid: haar jongere broer heet Jip.

 4. Jip & Janneke…wie is er niet groot mee geworden. Nostalgie! Super leuk voor de kids en zo gelijk een goede kennismaking met de Engelse taal. Ik waag ook heel graag een kansje. Ik voeg het dolgraag toe aan mijn “collectie”!

 5. Jip&Janneke: leuke boeken!! Mooie korte verhaaltjes en super tof om dit te winnen zeg!! Zou het boek nu gebruiken bij mijn kleuters:die zijn dol op deze verhalen ??

 6. Wat een leuk boek, deze zou ik graag willen voor mijzelf en de leerlingen. Leuk om de leerlingen kennis te laten maken met de Engelse taal via Jip en Janneke.

 7. Heel graag! Voor mijn stage moet ik Engelse lesjes geven, zonder er een methode voor te gebruiken. Dit boekje zou super zijn!!

 8. Super leuk! Ik zou het boek graag winnen. Op mijn school willen we Engels geven vanaf groep 1, Maar we zijn nog druk aan het zoeken naar een methode waar we mee willen gaan werken. Dit boek zou een leuke start zijn!

  1. Elke week geef ik Engels aan mijn 33 kleuters. Elke week weer goed nadenken en lessen maken die aansluiten bij de thems’s. Is niet altijd makkelijk. Wel leuk en dit boek kan ik heel goed gebruiken. Sluit heel goed aan bij de belevingswereld van kleuters.

 9. Ik doe mee! Toen ik naar Ierland ging moest ik natuurlijk wel Engelse prentenboeken meenemen voor mn groep 4 kids, en die zijn intussen uit! Dus een nieuwe is welkom!??

 10. Ik zou het boek graag willen winnen, omdat ik momenteel jaar als au pair in de VS werk. Het zou zooo leuk zijn om mijn hostchildren (7 en 11) wat van de Nederlandse cultuur mee te geven op een informele manier :) Mijn familie komt van de zomer op bezoek, dus ze kunnen het boek zo in hun koffer voor mij meenemen.

 11. Ik zou het Engelse Jip en Janneke boek ontzettend graag voor mijn groep willen winnen. We werken momenteel over Nederland en daarbij besteden wij vrijwel dagelijks veel tijd aan Engels.
  Groetjes Petra
  Juf groep 1/2

 12. De kinderen in mijn groep 1 /2 zouden dit geweldig vinden. Ik hoor de Engelse woorden regelmatig in de klas rondzoemen en zou ze graag nog meer Engels willen leren!

 13. Jaaahhh…zo leuk voor onze kleutergroepen op de Omnibus. Wij zijn allemaal dol op Jip&Janneke en willen graag het engelse boek gaan gebruiken!!Nu duimen?????

 14. Jip en Janneke; geweldig! Wat zou het leuk zijn om daar een paar lessen engels mee te geven. En leuk om door te geven aan collega’s. Heel erg welkom!

 15. Leuk! Er zitten een aantal kinderen in mijn kleuterklas die thuis Engels spreken en op school Nederlands dus die zullen dit erg leuk vinden.

 16. Mijn groep 1/2 smult van de Engelse les die ze 1x in de week krijgen. En ze zijn fan van de Jip en Janneke boekjes die ik regematig voorlees. Dit zou dus een erg euke aanvulling zijn op mijn Jip en Janneke collectie en dan kunnen we ook op andere dagen met Engels bezig te zijn. Ik weet zeker dat ze dit erg leuk zouden vinden!

 17. Wat zou dat super leuk zijn om te winnen. Een prachtig afstudeercadeau:)
  Ik ben een groot fan van Annie M.G. Schmidt en heb dan ook bijna alle boeken. Dit boek zou een super leuke aanvulling zijn :)

 18. Oe deze zou ik graag willen winnen. Hij zou niet alleen leuk zijn in groep 1 en 2, maar ook voor mijn dochter die in september vier wordt!

 19. Ik doe graag mee voor mijn 2 nichtjes die in Zuid-Afrika 3 talig worden opgevoed. Nederlands, Engels en Duits. Op dit moment zijn ze in Nederland voor familiebezoek. Het zou leuk zijn als ze op deze manier Nederland nog beter kunnen leren kennen!

 20. Annie en Fiep zijn sinds kort de grote helden van onze 5-jarige dochter: van Pluk van de Petteflat en Otje tot natuurlijk Jip en Janneke! Hopelijk gaat Takkie ook mee in het Engelse avontuur, want die is favoriet :). Een leuke manier om naast Nederlands en Frans (we wonen in Frankrijk), ook nog Engels verder te ontwikkelen. Wij doen graag mee!

 21. Wat een leuke actie heb je weer! Nu geven wij Engels al van groep 1-8, maar ik heb ook nog een kleindochter wonend in Engeland ? Haar moeder is gek op J&J en heeft de verslaving al helemaal overgebracht op haar dochter! En wat zou het leuk zijn als mijn kleindochter dit boekje een keer mee kan nemen naar haar peuterschool!?

 22. That would be very nice!!!! Het is voor ons tussen twee methodes in, best zoeken wat te doen met de kleuters! En dan komt er zo’n leuke winactie voorbij! Super!

  Groetjes Sharony

 23. Gaaf!! Ik ben dol op de boeken van Annie MG Schmidt en de kinderen in mijn groep inmiddels ook ;)
  Hoe leuk om dan dit boek voor te kunnen lezen in mijn groep….ik kijk er naar uit.

 24. Leuk! Ben zelf groot fan van Annie M.G. Schmidt en zou dit boek willen winnen voor de school van mijn kinderen. Al in groep beginnen ze met Engels en de kinderen vinden het geweldig.

 25. Wat een leuke actie! De kinderen in mijn groep zijn dol op Jip en Janneke en op nieuwe dingen leren en ontdekken.
  Wat lijkt mij dit een leuke manier om voor het eerst kennis te maken met Engels.

 26. Wat een leuke manier om Jip en Janneke weer in de klas (terug) te brengen. En om dan voor jezelf herkenbare verhalen in het Engels voor te gaan lezen. Dat wordt dubbel genieten. Enjoy!

 27. Wat leuk voor mijn groep 3! Wij geven bij ons op school al Engels vanaf groep 1 dus dit boek is een leuke toevoeging op onze collectie.

 28. Oh wat zou ik die graag winnen! Voor mezelf omdat ik Jip enJanneke fan ben maar ook voor mijn zoontje en natuurlijk voor alle kinderen in mijn klas!

 29. Wauw, leuk voor in mijn klas!
  Wij geven ook Engels vanaf groep 1. Mijn leerlingen zullen het boek zeker leuk gaan vinden. Enne het is tegelijk super leerzaam.

 30. Gave winactie! Dit zouden de kinderen in mijn klas geweldig vinden! Wij geven Engels vanaf groep 1, zou een mooie toevoeging zijn aan de collectiev?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *